Image and video hosting by TinyPic

25/1/12

Τι τους νοιάζει για τους άστεγους; Για το μόνο που νοιάζονται είναι να σωθούν οι βουλευτές και οι τραπεζίτες. Ζήτω ο Παπαδήμος που σώζει τις πέτρες της Ελλάδας...

Η πιο σοκαριστική πλευρά της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα έρχεται στο φως μέσα από τα στοιχεία για το φαινόμενο των «νεοαστέγων» της Αθήνας, που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, σύμφωνα με τις εκθέσεις που κατέθεσαν στην Επιτροπή ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γεώργιος Καμίνης, καθώς και εκπρόσωποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.).

Μάλιστα, αποκαλύπτεται μέσα από τις εκθέσεις ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης βγήκαν στον δρόμο άνθρωποι που ζούσαν εύπορα πριν εκδηλωθεί. Στους «νεοάστεγους» πια περιλαμβάνονται και ολόκληρες οικογένειες, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των ανθρώπων που καταλύουν με χαρτόνια και κουβέρτες στο Ζάππειο, την Κουμουνδούρου, τη Σανταρόζα, το Γκάζι, στα παγκάκια, κάτω από γέφυρες, έξω από κλειστά καταστήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από κείνους, που ξεσπιτώθηκαν και πλέον βρίσκουν προσωρινή «στέγη» σε 52 σημεία της πρωτεύουσας, είναι οφειλέτες της εφορίας. Κάποιοι άλλοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγάλουν βιβλιάριο απορίας, να αποκλείονται έτσι από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατά συνέπεια να ζουν σε καθεστώς εξαθλίωσης.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .