Image and video hosting by TinyPic

28/1/12

Γερμανοί αξιωματούχοι και στελέχη των αγορών προετοιμάζονται ακόμα και για το σενάριο της δραχμής...

Και σήμερα, η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» επικαλείται πηγές από το Νταβός, όπου Γερμανοί αξιωματούχοι και στελέχη των αγορών προετοιμάζονται ακόμα και για το σενάριο της δραχμής.

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι εταίροι μας διαβεβαιώνουν από το Νταβός πως η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι κάτι το οποίο πρέπει και μπορεί να αποφευχθεί, στην πραγματικότητα χώρες και εταιρίες προετοιμάζονται για ένα σενάριο που δεν απέχει πλέον πολύ από την πραγματικότητα. Αυτό μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας. Γερμανοί αξιωματούχοι εκφράζουν σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους τις αμφιβολίες τους σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά το haircut. Στέλεχος του DAX που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» δήλωσε στο περιθώριο των συναντήσεων στο Νταβός πως «πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το σενάριο της δραχμής».

Η γερμανική εφημερίδα αναλύει τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση ενός νέου νομίσματος. Σύμφωνα μάλιστα με τον σύμβουλο του Ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και καθηγητή φορολογικού δικαίου στην Οξφόρδη κύριο Κλέμενς Φούστ, η «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έχει δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα και η οικονομία της Ελλάδας θα επιστρέψει στα επίπεδα της δεκαετίας του ‘60».

Παρά τις επίσημες προς το παρόν διαβεβαιώσεις για τη «σωτηρία» της Ελλάδας και παρά τις έντονες πιέσεις που ασκούν σχεδόν όλες πλέον οι πλευρές στη Γερμανία, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών εξακολουθεί να υποστηρίζει τα γερμανικά σχέδια απαντώντας στις προτροπές του Τζορτζ Σόρος για την ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων στην Ελλάδα, με τη φράση πως «με τόσο μεγάλο χρέος δεν γίνεται να κάνουμε λόγο για αναπτυξιακά μέτρα. Με το χρέος δεν υπάρχει ανάπτυξη», προεξοφλώντας πως τα μέτρα λιτότητας θα εξακολουθήσουν να αποτελούν την προτεινόμενη «θεραπεία» για την Ελλάδα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .