Image and video hosting by TinyPic

8/1/12

Κοινωνικοί εταίροι του πρωκτού. Μη τολμήσετε να πειράξετε κι άλλο τους μισθούς, γιατί θα σας πάρει ο διάβολος την μάνα και τον πατέρα που σας γέννησε...

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συναντηθούν εργοδότες και εργαζόμενοι για να καθορίσουν τη θέση τους απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, πάγωμα ωριμάνσεων και μείωση εισφορών.

Μετά τη δραματική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Λ.Παπαπαδήμου, κατά τις συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, λέγοντας «μόνη κόκκινη γραμμή η σωτηρία της χώρας» και εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, οι εκπρόσωποι εργοδοτών και εργαζομένων καλούνται να χαράξουν γραμμή για τα ζητούνται με τη μορφή τελεσιγράφου.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, οι εκπρόσωποι των δανειστών απέστειλαν νέο e-mail στην κυβέρνηση, ζητώντας να συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι επί των αιτημάτων ή να επιβληθούν αυτά με τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης.

Η ΓΣΕΕ, που συνεδριάζει την Τρίτη, απορρίπτει μείωση στους κατώτατους μισθούς, όπως και στις μισθολογικές ωριμάνσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει ούτε βήμα πίσω από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ δεν απέκλεισε η κυβέρνηση να ετοιμάζει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση 13ου και 14ου που ζητεί η τρόικα.

Ο κ. Παναγόπουλος δεν εμφανίστηκε αρνητικός στη συνάντηση που έχουν ζητήσει οι εργοδοτικές οργανώσεις, επισημαίνοντας πάντως ότι το μόνο που θα μπορούσε να συζητηθεί είναι μείωση των εργοδοτικών εισφορών, με την προϋπόθεση να καλυφθούν με άλλους τρόπους οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο ΣΕΒ φαίνεται να απορρίπτει τη μείωση των κατώτατων μισθών, αλλά συζητά την κατάργηση των ωριμάνσεων και ζητά την μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Η ΕΣΕΕ τάσσεται υπέρ της διατήρησης των κατώτατων ορίων των μισθών, με ταυτόχρονο «πάγωμά» τους έως το 2014, ζητά να μην δοθούν αυξήσεις για τις ωριμάνσεις, καθώς και να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές κατά 10%.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .