Image and video hosting by TinyPic

11/1/12

Χειμωνιάτικο σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα...

Χειμωνιάτικο σήμερα το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο και παγετό.

Σε αρκετές περιοχές της Αττικής χιονίζει ήδη από χθες με αποτέλεσμα οι πολίτες να χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους αντιολισθητικές αλυσίδες

Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, η κίνηση στη λεωφόρο Διονύσου, από Διόνυσο προς νέα Μάκρη, καθώς και στη λεωφόρο Πεντέλης μέχρι και αυτή την ώρα, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Νωρίς το πρωί άνοιξε ο περιφερειακός δρόμος από την Πεντέλη προς τον Άγιο Πέτρο, εξαιτίας όμως της έντονης χιονόπτωσης έκλεισε ξανά η Περιφερειακή οδός Πεντέλης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο . Στην Πάρνηθα κλειστός παραμένει ο δρόμος από το τελεφερίκ και πάνω.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο δρόμο από Αγιο Στέφανο προς Μαραθώνα.

Μετ΄ εμποδίων διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία σε Λ.Κηφισίας, Μεσογείων, Κατεχάκη (στο ρεύμα προς Ηλιούπολη), στην Αθηνών - Κορίνθου και στην Αθηνών - Λαμίας. Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί και στο λιμάνι του Πειραιά, όπως και στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων που πλέουν στα πελάγη εξέδωσε στις 07:00 το πρωί το Λιμεναρχείο στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κανονικά, όμως, πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στο Πήλιο σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς αλυσίδες, ενώ τα δρομολόγια από και προς Βόρειες Σποράδες εκτελούνται κανονικά

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας βρισκόταν σε πλήρη ετοιμότητα όλο τον βράδυ υπό την καθοδήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, προχωρώντας στη ρίψη αλατιού όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Χιόνι πέφτει και στην Στενή της Εύβοιας, όπου έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία αφού σε πολλά σημεία χρειάζονται αλυσίδες.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία.

Συγκεκριμένα, απαιτούνται αλυσίδες από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας - Δερβενίου. Από το 1ο έως το 18,5ο χλμ του δρόμου Γκούρας - Λυκουριάς και από το 1ο έως και το 20ο του δρόμου Γκούρας - Κιάτου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .