Image and video hosting by TinyPic

3/1/12

Τους αρέσει να είναι υπηρέτες της εκάστοτε εξουσίας. Δεν αγαπούν ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία, ούτε οικογένεια. Είναι απλά υπηρέτες...



Αίσθηση έχει προκαλέσει στο Διαδίκτυο βίντεο που καταγράφει αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ να τοποθετούν μπουκάλια από τον δρόμο σε σακίδιο συλληφθέντος διαδηλωτή που μόλις πριν λίγο είχε συλληφθεί.

Στο στιγμιότυπο, αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ εμφανίζονται να βάζουν μπουκάλια σε μια ροζ σακούλα και στη συνέχεια να την τοποθετούν στην τσάντα του διαδηλωτή
Το διάρκειας τριών λεπτών οπτικό υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα από την «Ομάδα πολυμέσων της πλατείας Συντάγματος» και αφορά σύλληψη που έγινε στις 29 Ιουνίου, στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το θέμα, ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη υποστήριξαν στο «Εθνος» πως το βίντεο είναι αποσπασματικό και πως, αν παρουσιαζόταν ολόκληρο, θα φαινόταν ότι ο συλληφθείς συμμετείχε σε επεισόδια και πως είχε φροντίσει λίγα λεπτά πριν να «ξεφορτωθεί» τα μπουκάλια που είχε στην τσάντα του.
Η κάμερα πάντως έχει καταγράψει τη σύλληψη διαδηλωτή στην οδό Σταδίου, κοντά στην παλιά Βουλή. Καρέ καρέ αναλύεται το περιστατικό: ο διαδηλωτής πεσμένος στο έδαφος, συλλαμβάνεται από την ομάδα ΔΕΛΤΑ. Η τσάντα του, στην οποία είναι κρεμασμένη μια πλαστική ροζ σακούλα και ξεχωρίζει, είναι στα χέρια ενός αστυνομικού. Σιγά σιγά, κι ενώ ο συλληφθείς παραμένει γονατιστός, αστυνομικοί μαζεύουν από το οδόστρωμα μπουκάλια. Τα βάζουν σε μια σακούλα και τα τοποθετούν μέσα στο σακίδιο του διαδηλωτή. Σύμφωνα με την αφήγηση που συνοδεύει το βίντεο, «πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια ενοχοποίησης του συλληφθέντος νεαρού».
Αντίθετη άποψη για το τι συνέβη έχει η ΕΛ.ΑΣ. Στελέχη της υποστηρίζουν πως ο διαδηλωτής είχε συλληφθεί γιατί προηγουμένως πετούσε μολότοφ σε αστυνομικούς, γεγονός για το οποίο μάλιστα υπάρχουν και καταθέσεις αστυνομικών, που θα επαναληφθούν στη δίκη που ξεκινά σε λίγες μέρες.



Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .