Image and video hosting by TinyPic

25/1/12

Το «μπαλάκι» στον πολιτικό πραξικοπηματία και διορισμένο από τους τραπεζίτες δικτάτορα...

Τη διασφάλιση του κατώτερου μισθού αλλά και τη διατήρηση της παρούσας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας συμφώνησαν, την Τετάρτη, στη συνάντησή τους οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων με τη ΓΣΕΕ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και των εργαζομένων αποφάσισαν τη συνέχιση του κοινωνικού διαλόγου, ενώ συμφώνησαν στη διατήρηση, μέχρι τη λήξη της, στο τέλος του 2012 και να δοθεί κανονικά η αύξηση του 2,6%.

Ωστόσο, οι εργοδοτικές οργανώσεις πρότειναν «πάγωμα» στις αμοιβές για ένα ή δύο χρόνια, το οποίο, αλλά διαφώνησε η ΓΣΕΕ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε επίσης ότι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα δεν αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη δομική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ενώ οι κοινωνικοί εταίροι εξουσιοδότησαν τα επιστημονικά ινστιτούτα των οργανώσεων να επεξεργασθούν συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας Γιάννης Παναγόπουλος, δήλωσαν ότι ο διάλογος διεξήχθη σε καλό κλίμα και ήταν ουσιαστικός και εφ΄όλης της ύλης.

Ανέφεραν τέλος ότι μετά την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, θα επιδιώξουν συνάντηση με την κυβέρνηση, από την οποία θα ζητήσουν να έχει ουσιαστική συμμετοχή και να δεσμευτεί ότι θα επικυρώσει το αποτέλεσμα του διαλόγου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .