Image and video hosting by TinyPic

15/1/12

Δικάζεται γνωστός δικηγόρος...

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών παραπέμφθηκε ο δικηγόρος Αθηνών Νικόλαος Γοργίας κατηγορούμενος για εξακολουθητική απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με περιουσιακό όφελος 27,3 εκατομμυρίων ευρώ με θύμα τον γνωστό επιχειρηματία Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (αριθ. 1785/2011), ο Ν. Γοργίας εξαπάτησε από το 1998 έως το 2007 τον τότε πελάτη του Κ. Αγγελόπουλο αποσπώντας του συνολικά 27,3 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος κατηγορείται ότι έπεισε τον Κ. Αγγελόπουλο να του καταβάλει 18,4 εκ. € μεταξύ 1999 και 2007 παραπλανώντας τον ότι ενεργούσε για την κατάσχεση 355 εκ. δολαρίων που είχε καταχραστεί ο αδελφός του Θεόδωρος Αγγελόπουλος στο εξωτερικό. Επίσης κατηγορείται ότι το 1998 απέσπασε από τον Κ. Αγγελόπουλο 9,6 εκ. δολάρια για επενδύσεις σε ακίνητα που δεν έγιναν ποτέ. Και τέλος, ότι το 2007 έλαβε 2,4 εκ. €, αφού διαβεβαίωσε ψευδώς τον Κ. Αγγελόπουλο ότι είχε δικαιωθεί στην αστική αντιδικία του με τον αδελφό του Θεόδωρο για την οικογενειακή περιουσία που διεκδικούσε από αυτόν.

Το βούλευμα χαρακτηρίζει τον δικηγόρο ως πρόσωπο που τελεί απάτες κατ’ επάγγελμα για πορισμό εισοδήματος και έχει σταθερή ροπή στη διάπραξη απατών ως στοιχείο της προσωπικότητάς του.

Το παραπεμπτικό βούλευμα επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών που απέρριψε την έφεση του Ν. Γοργία, ενώ αίτησή του για άσκηση αναίρεσης κατά του εφετειακού βουλεύματος απορρίφθηκε επίσης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η ποινική δίωξη κατά του Ν. Γοργία ασκήθηκε ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο Κ. Αγγελόπουλος τον Δεκέμβριο του 2007. Μετά την αμετάκλητη παραπομπή του Ν. Γοργία στο ακροατήριο αναμένεται ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της δίκης του.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .