Image and video hosting by TinyPic

9/1/12

Μια μάλλον «περίεργη» ημέρα είναι η σημερινή...

Μια μάλλον «περίεργη» ημέρα είναι η σημερινή για τις διεθνείς αγορές, αφού στον απόηχο των δηλώσεων Μέρκελ-Σαρκοζί και των λίγο έως πολύ γνωστών «απαιτήσεών» τους από την Ελλάδα και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους τους, οι ευρωαγορές αντέδρασαν κατ΄ελάχιστον και απλώς ψαλίδισαν τις αρχικές τους απώλειες, παραμένοντας πάντως σε αρνητικό έδαφος, ενώ δεν μπορεί να δώσει «κατευθυντήριες γραμμές» ούτε η αμερικανική αγορά που κινείται από το ξεκίνημά της με οριακές διακυμάνσεις.

Στις σημαντικότερες ευρωαγορές, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης οι σημαντικότεροι δείκτες βρίσκονται στα κόκκινα, με τον FTSE να υποχωρεί κατά 0,52%, τον DAX στο -0,46% και τον CAC να υποχωρεί κατά 0,2%.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,2736 δολάρια, ελαφρά ανοδικά.

Στο χρηματιστήριο της Αθήνας τελείωσε μια ακόμα πιεστική ημέρα, αφού μετά από μια πρόσκαιρη ανοδική κίνηση οι πωλητές ξεπούλησαν τα πάντα με πρώτες απ όλες τις τραπεζικές μετοχές.

Όσο πληθαίνουν οι πληροφορίες για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, τόσο περισσότερο πιέζονται, όχι μόνο οι τράπεζες, αλλά και οι ελληνικές εταιρείες που δεν διαθέτουν την δυνατότητα να βγουν εκτός Ελλάδος.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 636,52 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,71%. Στα 1,36 ευρώ η μετοχή της Εθνικής κατέγραψε νέο χαμηλό 52 εβδομάδων, σημειώνοντας πτώση 5,56%. Η κίνηση της Εθνικής είναι και σηματωρός για τις υπόλοιπες τράπεζες- καθώς η τράπεζα προχώρησε σε κινήσεις ενίσχυσης, ωστόσο πλήττεται από την επικείμενη ζημία των ελληνικών ομολόγων.

Πάνω από 6% η πτώση σε Eurobank και Τράπεζα Κύπρου, ενώ και η Marfin Popular έχασε 5,69%.

Πτώση 5,09% για την Μότορ Όιλ, 7,53% για την Alpha Bank και 3,20% για την ΔΕΗ. Πτώση 0,77% για την Coca- Cola, 4,07% για την Τράπεζα Πειραιώς,3,84% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, 2,99% για την Folli- Follie.Στα 24,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .