Image and video hosting by TinyPic

23/1/12

Κανένα νέο δάνειο στην Ελλάδα...

"Για μένα δεν υπάρχει θέμα δανείου-γέφυρας για την Ελλάδα αν συνεχίσουν να τραβάνε οι διαπραγματεύσεις για το PSI", με αυτή της τη δήλωση η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ διέψευσε τις εικασίες και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Wall Street Journal, που θέλουν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να συζητούν το ενδεχόμενο να χορηγήσουν στην Ελλάδα ένα συμπληρωματικο δάνειο προκειμένου η Ελλάδα να καλύψει τις υποχρεώσεις της μέχρι και τη λήξη των ομολόγων το Μάρτιο.

«Στο θέμα του PSI ενεργούμε πάντα σε συμφωνία με τους θεσμικούς μας εταίρους (...) είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία εγκαίρως» δήλωσε από πλευρά του στις Βρυξέλλες ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο έλληνας υπουργός Οικονομικών πραγματοποίησε μία μίνι σύσκεψη με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

«Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το χρέος, το έλλειμμα και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" είχε δηλώσει από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την Ελλάδα» τόνισε ο γάλλος ομόλογός του Φρανσουά Μπαρουέν.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EΒRD)Τόμας Μίροβ μίλησε για τις τραγικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν στην περίπτωση που η Ελλάδα ακολουθήσει το δρόμο εκτός της Ευρωζώνης.

Στο μεταξύ η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λανγκάρτ έκανε δραματική έκκληση για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .