Image and video hosting by TinyPic

25/1/12

Φτάνει πια με τα πειράματα στην χώρα μας. Έως εδώ κτήνη και βρομιάρηδες τοκογλύφοι...

Την εκτίμηση ότι ακόμη και στο 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος θα είναι σε υψηλά επίπεδα εξέφρασε χθες Τρίτη ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρντ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ο Μπλανσάρντ ερωτήθηκε για το ελληνικό πρόγραμμα αλλαγής ομολόγων, ωστόσο αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και αρκέσθηκε να δηλώσει πως το PSI θα πρέπει να διασφαλίσει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Μάλιστα, προσέθεσε πως ακόμη και στα επίπεδα αυτά το χρέος της Ελλάδας θα είναι πολύ υψηλό.

Ερωτηθείς για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ο Γάλλος οικονομολόγος τόνισε πως αυτή θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του PSI, την πρόσβαση της Ελλάδος σε εξωτερική χρηματοδότηση και την επιστροφή της χώρας σε πρωτογενές πλεόνασμα. Τόνισε δε πως η Ελλάδα θα είναι εκτός αγορών για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. «Εάν και οι Έλληνες το επιθυμούν θα διασφαλισθεί για το διάστημα αυτό η εξωτερική χρηματοδότηση της χώρας», δήλωσε, προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που ακόμη δεν έχει εφαρμόσει.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .