Image and video hosting by TinyPic

7/1/12

Αυτό θα πει κακοκαιρία...

Πολυάριθμες τοπικές πλημμύρες, διακοπή της ηλεκτροδότησης και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, προκάλεσε το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε και τη Βουλγαρία.

Η περιοχές της Σόφιας και άλλων τεσσάρων περιφερειών της Δυτικής και της Κεντρικής Βουλγαρίας έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Συνεπεία των πυκνών χιονοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων, τέσσερις χιλιάδες μετασχηματιστές εταιρείας ηλεκτροδότησης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας με συνέπεια μισό εκατομμύριο καταναλωτές να μείνουν από ρεύμα, όπως κοινοποίησε στη δημόσια τηλεόραση, ΒΝΤ, εκπρόσωπος της τσέχικης επιχείρησης, που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό δίκτυο στα δυτικά μέρα της Βουλγαρίας.

Το χιόνι και ο αέρας διέκοψαν αγωγό υψηλής τάσεως και στην κεντρική Ροδόπη, με συνέπεια να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας Σμόλιαν, ανακοίνωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

Οι βροχές και το λιώσιμο του χιονιού προκάλεσαν πολυάριθμες τοπικές πλημμύρες, κυρίως στην ανατολική και τη νοτιοανατολική Βουλγαρία.

«Έσπασε το ρεκόρ» η περιφέρεια της πόλης Σλίβεν, όπου μέσα στο τελευταίο 24ωρο έπεσαν εκατό λίτρα βροχής.

Οι αρχές στο φράγμα «Ιβάιλοφγραντ» στον ποταμό 'Αρδα, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σε ετοιμότητα για την περίπτωση υπερχείλισης, ενώ αποτέλεσμα της νεροποντής ήταν να πλημμυρίσει και να καταστεί απροσπέλαστη η δίοδος στα Κυπρινός - Ζλατογράντ, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα.

Νότια της Σόφιας, λόγω χιονού, και η κυκλοφορία στον δρόμο Ε 79, που συνδέει τη Σόφια με τη Θεσσαλονίκη.

Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται σήμερα μέσω παράκαμψης από τις πόλεις Ράντομιρ και Πέρνικ.

Σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της χώρας, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπή, ενώ η τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος, οπότε να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από την πλευρά της η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης κάλεσε τους σκιέρ να αποφύγουν σήμερα και αύριο τις καταβάσεις στις χιονισμένες πλαγιές των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων και του αυξημένου κινδύνου χιονοστιβάδων.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .