Image and video hosting by TinyPic

4/1/12

Η Ευρώπη κυβερνάται από απατεώνες πολιτικούς...

Μετά το σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της Γερμανίας και σύμμαχο της Άνγκελα Μέρκελ, Κρίστιαν Βουλφ, σχετικά με τη λήψη δανείων με χαμηλό επιτόκιο για την αγορά σπιτιού, αυξήθηκαν σήμερα οι πιέσεις εις βάρος του προκειμένου να παραιτηθεί. Κατά του Βουλφ τάχθηκαν σήμερα και οι πρώην σύμμαχοί του από τον συντηρητικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλφ είχε ασκήσει έντονες πιέσεις σε εφημερίδα της χώρας, προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί το σκάνδαλο.

Η φθίνουσα υποστήριξη των κομμάτων του κεντροδεξιού συνασπισμού υπό την Μέρκελ που ψήφισαν τον Βουλφ για να αναλάβει την προεδρία πριν από 18 μήνες, δείχνει πόσο επισφαλής είναι πλέον η θέση του, ενώ το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το πρόσωπο του Γερμανού προέδρου αρχίζει να αποσπά σε μεγάλο βαθμό την προσοχή την ώρα που η καγκελάριος παλεύει για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Εάν υπάρξει η ανάγκη να εξευρεθεί αντικαταστάτης αυτό θα αποδειχθεί πονοκέφαλος, αφού θα προκαλέσει έναν διχαστικό πολιτικό διάλογο στη Γερμανία την ώρα που η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ενότητα και να επιδοθεί στην καταπολέμηση της κρίσης, σύμφωνα με παρατηρητές.

Η χθεσινή αποκάλυψη ότι ο Βουλφ άφησε ένα οργισμένο ηχητικό μήνυμα στον διευθυντή της «Μπιλντ», με το οποίο απειλούσε με νομική δράση, ακόμη και με «πόλεμο», αν δημοσίευε ένα κείμενο που αποκάλυπτε ότι πήρε δάνειο από έναν επιχειρηματία με χαμηλό επιτόκιο για την αγορά σπιτιού, προκάλεσε κατακραυγή στη Γερμανία.

Σήμερα, δημοσιογράφοι από μια άλλη εφημερίδα, την «Βελτ αμ Ζόνταγκ», αποκάλυψαν ότι ο Βουλφ προσπάθησε να τους εκφοβίσει και αυτούς για μια άλλη ιστορία.

Ανώτερα στελέχη των συντηρητικών δήλωσαν ότι περιμένουν από τον Βουλφ, η επόμενη δημόσια εμφάνιση του οποίου προγραμματίζεται για την Παρασκευή, να δώσει τη δική του εκδοχή των γεγονότων τις ερχόμενες ημέρες.

Κατά του Βουλφ καταφέρονται σήμερα και γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο συνδυασμός αφέλειας και θράσους με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Βουλφ προκαλεί σοκ (...). Είναι ο επικεφαλής του κράτους. Το αξίωμα αυτό είναι προφανώς υπερβολικά μεγάλο για τον Βουλφ», γράφει η «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .