Image and video hosting by TinyPic

5/1/12

Την πρόβλεψη ότι η ύφεση στην ευρωζώνη θα βαθύνει...

Την πρόβλεψη ότι η ύφεση στην ευρωζώνη θα βαθύνει στις αρχές του 2012 και ότι οι οικονομικές πιέσεις στις αγορές της Ευρώπης θα παραμείνουν έντονες τους προσεχείς μήνες διατυπώνει η Goldman Sachs σε έκθεσή της.

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, η ύφεση στη ζώνη του ευρώ θα οδηγήσει τελικά σε μια πιο συγκεκριμένη πολιτική συμφωνία μεταξύ των κρατών που την απαρτίζουν, σε νέους δημοσιονομικούς κανόνες και σε επιμερισμό του κινδύνου.

Η Goldman Sachs αναφέρει ότι η παρέμβαση της ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες παρείχε ανακούφιση, ωστόσο παραμένουν οι ίδιοι οικονομικοί και πολιτικοί κίνδυνοι για την ευρωζώνη.

Η τράπεζα σημειώνει ότι, αν και είναι νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων, η μετάδοση της κρίσης στην ευρωζώνη ήταν μέχρι σήμερα μικρότερη από την αναμενόμενη. Θεωρεί δε ότι οι τιμές των αγορών αποτιμούν χαλάρωση των κινδύνων στην ευρωζώνη.

Για τις ΗΠΑ, η Goldman Sachs αναμένει ότι η οικονομία θα επιβραδύνει μετά την πρόσφατη επιτάχυνσή της, αλλά θα αποφύγει την ύφεση. Αναμένει δε μεγαλύτερες πιέσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και έναν νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης μέσα στο έτος.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .