Image and video hosting by TinyPic

3/1/12

Έτοιμο για αντιπαράθεση άνευ ορίων μοιάζει να είναι το Ιράν...

Έτοιμο για αντιπαράθεση άνευ ορίων μοιάζει να είναι το Ιράν μια και νωρίτερα την Τρίτη έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα στις ΗΠΑ να μην ξαναστείλουν το αεροπλανοφόρο Nimitz-class USS John C. Stennis στον Περσικό, έπειτα από νέες κυρώσεις, εξαιτίας των οποίων οι τιμές τού πετρελαίου χτύπησαν κόκκινο.

Δια στόματος στρατηγού Ataollah Salehi, ο οποίος μίλησε μετά τη λήξη 10ήμερης άσκησης κοντά στα στενά του Χορμούζ, στο «έμπα» τού Περσικού, μέσω της οποίας το Ιράν ήθελε να αποδείξει πως, αν θελήσει μπορεί να κάνει πράξη το μπλοκάρισμα τού κόλπου αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε περαιτέρω κυρώσεις τους κατά τού Ιράν, έγινε γνωστή η προειδοποίηση της Τεχεράνης προς την Ουάσινγκτον.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί το ότι το πέρασμα που οδηγεί στον Κόλπο του Ομάν είναι η μόνη δίοδος για να περνούν τα τάνκερ και να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο.

Η τιμή τού πετρελαίου ξεπέρασε τα 102 δολάρια, ανέφερε το Associated Press, την Τρίτη και οι ειδικοί ανησυχούν πως, αν οι εντάσεις μεταξύ Ιράν-ΗΠΑ συνεχιστούν, θα διαταραχθεί η εφοδιαστική αλυσίδα. Βέβαια, η εξέλιξη αυτή στην τιμή του ήρθε μία ημέρα μετά το τεστ, από πλευράς Ιράν, με έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους, το οποίο αποτέλεσε μέρος των ιρανικών ενεργειών για να αποδείξουν σε όλο τον κόσμο ότι «ελέγχουν πλήρως τα στενά».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .