Image and video hosting by TinyPic

17/1/12

Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του φοροεισπρακτικού οργανισμού...

Διαδοχικές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας έξω από κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του φοροεισπρακτικού οργανισμού, Equitalia, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας πρόκειται για τρεις εκρήξεις οι οποίες προκλήθηκαν από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, προκαλώντας θραύση των υαλοπινάκων της εισόδου και των παραθύρων, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν θύματα ή τραυματισμοί.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημείωμα ή ανακοίνωση με την οποία να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη», επεσήμανε σε δηλώσεις του αστυνομικός που βρίσκεται στο σημείο.

Παρόμοια έκρηξη είχε σημειωθεί στο ίδιο σημείο τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Εquitalia, κρατική υπηρεσία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών και προστίμων, έχει δεχτεί κατά καιρούς μηνύματα με απειλητικό περιεχόμενο καθώς θεωρείται ένα από τα βασικά μέσα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Mario Monti προκειμένου να προχωρήσει στην αύξηση των εσόδων του Δημοσίου.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια παραμένει μεγάλη στην Ιταλία λόγω των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες. Ο Mario Monti έχει εξαγγείλει μεταξύ άλλων το «άνοιγμα» σειράς κλειστών επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν εξαγγείλει απεργία στις 23 Ιανουαρίου.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .