Image and video hosting by TinyPic

25/1/12

Πρέπει κανείς να είναι εντελώς ηλίθιος για να πιστέψει τον άνθρωπο που οδήγησε στην καταστροφή την χώρα...

Τη διαβεβαίωση ότι τα προϊόντα που πωλούνται στην αγορά και προέρχονται από την περιοχή του Ασωπού δεν έχουν κανένα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, έδωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει καλύτερη ενεργοποίηση του ΕΦΕΤ για να απαντήσει με επιστημονική τεκμηρίωση στα θέματα που έχουν προκύψει.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Περιβάλλοντος σχετικά με την πρόοδο των εργασιών σε ζητήματα που αφορούν τις περιοχές Ασωπού, Πηνειού και Κάρλας, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκαν, θεσμικά και ελεγκτικά, τα μέτρα για την υλοποίηση του προγράμματος περιβαλλοντικής προστασίας ενώ με κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε, καθορίζονται αυστηρά περιβαλλοντικά όρια στην περιοχή.

«Στον Ασωπό έχει δημιουργηθεί ένα άτυπο βιομηχανικό πάρκο. Ξεπερνούν τις 1000 οι βιομηχανικές μονάδες στη περιοχή ενώ δεν έχουν γίνει οι σχετικές περιβαλλοντικές μελέτες», σημείωσε ενδεικτικά ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Συμπλήρωσε δε, ότι «στις πρόσφατες έρευνες για την επίτευξη ορίων σε σχέση με την απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων, διαπιστώσαμε ελλιπή συμμόρφωση των βιομηχανιών, ενώ από τις 30 μονάδες μόνο το 50% συμμορφώθηκε».

Έσπευσε πάντως να διαμηνύσει ότι ««στόχος μας δεν είναι να εξοντώσουμε βιομηχανίες εταιρίες αλλά να τις βοηθήσουμε στη πρόληψη και συμμόρφωση ώστε να είναι συνεπείς».Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, οι έλεγχοι στη περιοχή έχουν εντατικοποιηθεί.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .