Image and video hosting by TinyPic

3/1/12

Ξενιάδη δηλώνει ανεπάγγελτος...

Μεγαλώνει όσο περνούν οι ημέρες, η επιφυλακτικότητα της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον επίδοξο επενδυτή Βασίλη Ξενιάδη. Ελλείψει εναλλακτικής λύσης οι κιτρινόμαυρη συνεχίζουν να συζητούν με τον Έλληνα επιχειρηματία και ευελπιστούν ότι θα κάνουν την επανεμφάνισή τους οι Άραβες με τα πετροδολάρια.
Στο μεταξύ οι δικηγόροι της ΑΕΚ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ρυθμίσουν όλες τις λεπτομέρειες για να συμμετάσχει ο Ξενιάδης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στο μεταξύ, ο Βασίλης Ξενιάδης στις δηλώσεις του στα ραδιόφωνα έπεσε σε αντιφάσεις. Όσο αφορά τις εφοπλιστικές του δραστηριότητες, ενώ εμφανίζεται να έχει 15 ιδιόκτητα δεξαμενόπλοια , στον Nova ΣΠΟΡ FM δίστασε να μιλήσει γι' αυτά και στη συνέχεια είπε: «Εφοπλιστής δεν είμαι. Είναι μια από τις δραστηριότητες του ομίλου μας. Έχουμε κάποια ναυλωμένα δεξαμενόπλοια. Να κάνουμε ένα ραντεβού και να σας δείξουμε φωτογραφίες από τα πλοία».
Ο Ξενιάδης δήλωσε ότι του ανήκει το τάνκερ Dubai Star. Με μια βόλτα στο διαδίκτυο θα διαπιστώσετε πως το εν λόγω πλοίο ανήκει στη South Harmony Shipping Inc. από τον Παναμά και το management το έχει η Pioneer Ship Management Services LLC από τα Αραβικά Εμιράτα.

Σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της SportDay αναφέρει ότι «ο ενδιαφερόμενος επενδυτής δεν έδιωξε τα ερωτηματικά γύρω από το περίφημο πτυχίο του σε τραπεζικά και οικονομικά ζητήματα. Στο βιογραφικό του στο site του ομίλου αναφέρεται πως το διδακτορικό το πήρε από το Hamilton University της Νέας Υόρκης. Τέτοιο πανεπιστήμιο, όπως είπαμε και χθες, δεν υπάρχει. Στις δηλώσεις του ο Ξενιάδης ανέφερε πως πήρε τον τίτλο του δόκτορα από το SUNY Plattsburgh. Το ίδιο αναφέρει και στο προφίλ του στο facebook. Στο πανεπιστήμιο του Plattsburgh, όμως, δεν υπάρχει διδακτορικό για τραπεζικά. Μόνο για οικονομικά. Τέλος, ο Ξενιάδης υποστήριξε πως δεν έχει μιλήσει με κανέναν παλαίμαχο, ενώ στη συνάντηση με τον Αδαμίδη φέρεται να είπε πως έχει πάρει τηλέφωνο τον Θωμά Μαύρο για να του ζητήσει να γίνει πρόεδρος.» και συνεχίζει το δημοσίευμα:

«Η φοροκαταιγίδα που έρχεται μέσα στο 2012 μάλλον δεν πρέπει να προβληματίζει τον Βασίλη Ξενιάδη, αφού τον πιάνει το αφορολόγητο!
Βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει στην ΠΑΕ ο υποψήφιος επενδυτής του ομίλου με τις 54 εταιρείες, στις φορολογικές του δηλώσεις εμφανίζεται ως ανεπάγγελτος με μηδενικά εισοδήματα! Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της «Ένωσης» διαπίστωσαν πως ο Ξενιάδης από το 2005 δεν δηλώνει έσοδα, μολονότι προσπάθησε να αγοράσει Αυστριακή τράπεζα. Το 2004 ο Ξενιάδης εμφάνισε εισόδημα 67.000 ευρώ και έκτοτε δηλώνει ανεπάγγελτος δίχως πόρους. Τα λεφτά στην οικογένεια, βάσει όσων έλεγαν χθες ανεπίσημα από την ΠΑΕ, φαίνεται πως τα φέρνει η σύζυγος που στην περσινή της δήλωση είχε εισοδήματα 10.000 ευρώ.

Δε χρειάζεται να είσαι ο Λουκάς Παπαδήμος, λοιπόν, για να καταλάβεις πως μέσω πόθεν έσχες η ΕΕΑ δε γίνεται να εγκρίνει αγοραπωλησία ΠΑΕ σε κάποιον που εμφανίζεται να έχει πρόβλημα επιβίωσης, αλλά θέλει να βάλει 10 εκατ. ευρώ για να πάρει την ΑΕΚ».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .