Image and video hosting by TinyPic

8/1/12

Αυστηρή κριτική στο Παρίσι για τον ρόλο του στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης...

Αυστηρή κριτική στο Παρίσι για τον ρόλο του στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Καθήκον της Γαλλία είναι η ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής ενότητας κι όχι να εξυπηρετεί ως ρεζέρβα στη Γερμανία σημείωσε σήμερα ο Ρομάνο Πρόντι.
«Όσον αφορά τις αποφάσεις, είναι σαφές ότι το ευρώ εξαρτάται από τη Γερμανία, αλλά και η στάση της Γαλλίας είναι εξίσου σημαντική. Διερωτώμαι γιατί το Παρίσι σταμάτησε να είναι το τσιμέντο της Ευρώπης» υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

«Καθώς οι συνέπειες της κρίσης αρχίζουν να γίνονται αισθητές, η Γαλλία κινδυνεύει και αυτή και Νικολά Σαρκοζί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ακολουθεί τη Γερμανία» σημείωσε ο Ρομάνο Πρόντι.

Για την συνάντηση κορυφής Γαλλίας-Γερμανίας-Ιταλίας που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 20 Ιανουαρίου, πριν από την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «μολονότι οι σύνοδοι κορυφής είναι σημαντικές, μια τριμερής συνάντηση δεν αρκεί, εφεξής είναι σαφές ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα».

«Οι μόνες αποφάσεις που λαμβάνονται αφορούν τη μείωση του ελλείμματος, οι αποφάσεις αυτές είναι απαραίτητες και πολύτιμες, όμως, αν εφαρμοστούν χωρίς μέτρα ανάκαμψης, δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε μια επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης» προειδοποίησε ο Ρομάνο Πρόντι.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .