Image and video hosting by TinyPic

9/1/12

Προσέξτε καλά εργατοπατέρες. Πάρτε θέση, αλλιώς θα έχετε την τύχη των άθλιων πολιτικών...

Την Τρίτη το μεσημέρι συνεδριάζει η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ προκειμένου να αποφασίσει για το διάλογο με τους εργοδοτικούς φορείς και τις παρεμβάσεις στα εργασιακά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά την αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθούν αναλυτικά οι πρόσφατες εξελίξεις και θα ληφθούν αποφάσεις που θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση της ΓΣΕΕ μετά τα θέματα που τέθηκαν από τον Πρωθυπουργό ως αιτήματα της τρόικας κατά την πρόσφατη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και για τα οποία ζητείται διάλογος με τους εργοδοτικούς φορείς.

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, με δεδομένο ότι η Συνομοσπονδία δεν θα υποχωρήσει ούτε βήμα σε ό,τι αφορά στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία θα ανασταλεί η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη για τον Ιούλιο ποσοστιαία αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, όπως προβλέπεται από την ΕΓΣΣΕ.

Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου εξετάζεται ταυτοχρόνως, να ενσωματωθεί και μέρος του δώρου Χριστουγέννων και των επιδομάτων Πάσχα και της άδειας καλοκαιριού. Η ενσωμάτωση ενδέχεται να αφορά μόνο το 50% των πρόσθετων παροχών, κάτι που πρακτικά σηματοδοτεί την κατάργηση του 14ου μισθού. Η κυβέρνηση εξετάζει τη ρύθμιση αυτή θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την πλευρά της τρόικας για τις προθέσεις που υπάρχουν.

Κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν πάντως ότι ο κοινωνικός διάλογος δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα στα μικρά ούτως ή άλλως περιθώρια που υπάρχουν, και μπροστά στο ενδεχόμενο να μην υπάρξουν στη συνεδρίαση της Τρίτης αποφάσεις που θα κινούνται στη λογική της διαπραγμάτευσης για αμοιβαίες υποχωρήσεις και κοινή συμφωνία για τις νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά, φαίνεται να κερδίζει έδαφος η πρόταση για την επιβολή τελικά πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας Πατησίων 69 & Αινιάνος 2(4ος όροφος).

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .