Image and video hosting by TinyPic

12/1/12

Σχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της φασιστικής Γερμανίας...

«Απαράδεκτο» χαρακτηρίζουν το σχέδιο Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που θα ενισχύει τη δημοσιονομική πειθαρχία καθώς ελαχιστοποιεί τον ρόλο των θεσμών της Ευρώπης ιδίως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με την αρχική του μορφή, οι επικεφαλής πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Γερμανός Ελμαρ Μπροκ, ο Ιταλός σοσιαλιστής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ο Βέλγος Φιλελεύθερος Γκι Φέρχοφστατ και ο Γάλλος οικολόγος Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, όλοι μέλη της ομάδας Εργασίας, που ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν βαν Ρομπάι, συνέστησε για να μελετηθεί αυτή η συνθήκη εξέφρασαν την Τετάρτη την αντίθεσή τους στο περιεχόμενο του νέου σχεδίου.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο, στο εν λόγω κείμενο τα προνόμια της Επιτροπής Βρυξελλών και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα περικοπούν, ενώ θα επιβληθεί ήπια δημοσιονομική πειθαρχία για τα 27 μέλη της Ε.Ε.. Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα περιοριστεί στο να διαπιστώνει, αν τα μέλη της Ένωσης έχουν υιοθετήσει συνταγματική διάταξη ή ισοδύναμη νομοθετική περί υποχρεωτικά ισοσκελισμένων προϋπολογισμών («χρυσός κανόνας»).

Στην πρώτη εκδοχή το ίδιο θεσμικό όργανο οριοθετούσε και το μέγεθος των δημοσίων ελλειμμάτων, ρύθμιση στην οποία η Γαλλία εναντιώθηκε σθεναρά.

Με την τροποποιημένη του μορφή, η Επιτροπή στις Βρυξέλλες απλά συντάσσει πλέον μια έκθεση, όταν διαπιστωθεί πως ένα κράτος-μέλος δεν έχει περιλάβει στην έννομη τάξη του τον «χρυσό κανόνα» και στη συνέχεια «τα συμβαλλόμενα μέρη» προσφεύγουν, για την απουσία αυτής της ρύθμισης, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στην αρχική εκδοχή, που δεν ισχύει πια, δικαίωμα προσφυγής είχε και η Επιτροπή των Βρυξελλών.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .