Image and video hosting by TinyPic

15/1/12

Σε πέντε νεκρούς, τριάντα τραυματίες και δέκα επτά αγνοούμενους έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου...


Σε πέντε νεκρούς, τριάντα τραυματίες και δέκα επτά αγνοούμενους έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia στα ανοιχτά της δυτικής Ιταλίας. Οι διασώστες εντόπισαν ακόμα δύο σωρούς στα ύφαλα του πλοίου όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές της Τοσκάνης. Ο χρόνος πλέον για την ανεύρεση επιζώντων εξαντλείται και οι τοπικές αρχές καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τοπικά μέσα ενημέρωσης οι διασώστες φαίνεται πως ακούνε ήχους και φωνές μέσα από τις καμπίνες του πλοίου.


Το πρωτοφανές ναυάγιο στην Τυρρηνική Θάλασσα αποδίδεται προς το παρόν σε ανθρώπινο λάθος. Κατά πληροφορίες ο 52χρονος καπετάνιος του πλοίου, παρέκκλινε τουλάχιστον δυο μίλια από την πορεία του και προσέκρουσε σε ύφαλο.

Ο καπετάνιος Francesco Schettinο, διατείνεται ότι ο βράχος στον οποίο προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο ήταν αχαρτογράφητος. Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται καθώς το πρωτοφανές δυστύχημα σημειώθηκε ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και η θάλασσα ήρεμη.

Το κρουαζιερόπλοιο προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ύφαλο σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Τοσκάνης.

Οι διασωθέντες περιγράφουν σκηνές χάους κατά την εκκένωση του σκάφους και μιλούν για εγκληματική ολιγωρία από την πλευρά του πληρώματος. Αρκετοί κατάφεραν να βγουν στην ακτή και τους περιποιήθηκαν κάτοικοι της περιοχής.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε αποπλεύσει την Παρασκευή από τη Τσιβιταβέκια στη Ρώμη για κρουαζιέρα στις ακτές της δυτικής Μεσογείου. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 4.234 άτομα από τα οποία τα 1.000 ήταν μέλη του πληρώματος.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .