Image and video hosting by TinyPic

27/1/12

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει και πάλι ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης...

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει και πάλι ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη γνωστή υπόθεση της μείωσης των προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης, ο οποίος φέρεται ότι νόθευε τα καύσιμα.

Ο κ. Ψωμιάδης παραπέμπεται να δικαστεί εκ νέου στο Πενταμελές Εφετείο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναίρεση του Αρείου Πάγου της εφετειακής απόφασης με την οποία είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Αμέσως μετά την καταδίκη του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ο πρώην περιφερειάρχης τέθηκε σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης. Το Ανώτατο Δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κονταξή, αναίρεσε την απόφαση κρίνοντας ότι δεν ήταν πλήρως αιτιολογημένη.

Έτσι, ο κ. Ψωμιάδης θα βρεθεί και πάλι αντιμέτωπος με τους δικαστές οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να του επιβάλλουν την ίδια, μικρότερη ή και βαρύτερη ποινή ακόμη και να τον αθωώσουν, εάν κρίνουν ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η κατηγορία αυτή αφορά το γεγονός ότι « καθ’ υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας του μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, ο οποίος φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .