Image and video hosting by TinyPic

2/1/12

Δυσαρέσκεια κατά της Γαλλίας...

Δυσαρέσκεια κατά της Γαλλίας επικρατεί στους διπλωματικούς κύκλους του Κονγκό, λόγω της επίθεσης εις βάρος του προέδρου της γερουσίας Λεόν Κενγκό Ουά Ντον την παραμονή της πρωτοχρονιάς, και ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Κινσάσα ζητά εξηγήσεις για το περιστατικό ενώ το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι διερευνά το συγκεκριμένο περιστατικό, ξεκαθαρίζει όμως ότι ο Κονγκολέζος πολιτικός βρισκόταν στο Παρίσι με τη μορφή ιδιωτικής επίσκεψης και χωρίς να έχει ενημερώσει για την άφιξή του. Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας πάντως, έσπευσαν να τον βοηθήσουν και εισήχθη σε νοσοκομείο στην πόλη.

«Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Διαβιβάσαμε αυτές τις πληροφορίες στις αρχές του Κονγκό και παραμένουμε σε επαφή μαζί τους», ανέφερε το γαλλικό ΥΠΕΞ, ενώ Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό καταδίκασε την επίθεση.

Ο πρόεδρος του Κονγκό Ζοζέφ Καμπιλά ορκίστηκε την 20ή Δεκεμβρίου ξανά μετά τη νίκη του στις εκλογές, τα αποτελέσματα των οποίων όμως αμφισβητήθηκαν έντονα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ετιέν Τσισεκέντι χαρακτήρισε το αποτέλεσμα προϊόν νοθείας και υποστηρικτές του διαδήλωσαν εναντίον του Καμπιλά στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο. Η επίθεση εναντίον του προέδρου της Γερουσίας σχετίζεται με την πολιτική διένεξη, σύμφωνα με την Κινσάσα.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας «δέχθηκε επίθεση στο gare du Nord από ομάδες ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται "μαχητές" και πρόσκεινται στον Ετιέν Τσισεκέντι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Λαμπέρ Μέντε. Ο Τσισεκέντι αυτοανακηρύχθηκε «εκλεγμένος πρόεδρος» της ΛΔ Κονγκό μετά τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες οι άνδρες γρονθοκόπησαν και ξυλοκόπησα τον Κένγκο και τον έσυραν στο έδαφος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αλέξις Τάμπουε Μουάμπα δήλωσε ότι ο Γάλλος πρεσβευτής στην Κινσάσα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Θεωρούμε ότι η Γαλλία έχει υποχρέωση να εγγυάται την ασφάλεια των αξιωματούχων του Κονγκό που ταξιδεύουν στο Παρίσι, των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας και των μελών της διπλωματικής μας αποστολής».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .