Image and video hosting by TinyPic

19/1/12

Πάλι θάβουν την υπόθεση. Βγάζουν μόνο ότι τους συμφέρει...

Προς το αρχείο οδεύει, για δεύτερη φορά, η υπόθεση των δυο οικονομικών εισαγγελέων, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, οι οποίοι είχαν ζητήσει να αντικατασταθούν καταγγέλλοντας «οργανωμένα συμφέροντα» που τους εμπόδιζαν να ασκήσουν το έργο τους.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, που ερεύνησε τις καταγγελίες των δυο εισαγγελέων, κατέληξε ότι αυτές πρέπει να τεθούν στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι σε καμία υπόθεση από αυτές που χειρίστηκαν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, δεν υπήρξαν παρεμβάσεις στο έργο τους.

Ειδικότερα, πρόκειται για τρεις συνολικά υποθέσεις που χειριστήκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς και αυτές αφορούν: α) την υπόθεση των cds, β) την περιβόητη λίστα Κουσελά και γ) οικονομικές ατασθαλίες σε τραπεζικό ίδρυμα, του οποίου ωστόσο το όνομα δεν έγινε γνωστό.

Για την υπόθεση των cds, από την έρευνα που διενήργησε ο κ. Μακρής, προέκυψε ότι οι δυο εισαγγελείς δέχθηκαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, τον προϊστάμενο τους αντεισαγγελέα κ. Ν. Παντελή, αλλά και τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, εντολή να επισπεύσουν την έρευνα τους λόγω σπουδαιότητας που παρουσίαζε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Αυτό όμως κρίθηκε ότι δεν αποτελεί παρέμβαση στο έργο τους, όπως η ίδιοι φέρονται να ονομάζουν την εντολή για επίσπευση.

Για την περιβόητη λίστα Κουσελά που περιλαμβάνει ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, οι φυσικοί προϊστάμενοι των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη φέρονται να τους ζήτησαν να την πάρουν πρώτα στα χέρια και ύστερα να διατάξουν προκαταρκτική εξέταση. Ούτε όμως και αυτό κρίθηκε πως αποτελεί παρέμβαση στο έργο τους.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .