Image and video hosting by TinyPic

29/1/12

Ένταση σε Κατάκολο και Πύργο...

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή κοντά στο κλειστό Γυμναστήριο Κούβελου στον Πύργο όπου θα στεγάζονταν 140 μετανάστες οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό με πλοιάριο και εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος στα ανοικτά της Πύλου.

Δεκάδες κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου θα μεταφέρονταν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ ορισμένοι από αυτούς, ζητώντας την άμεση απομάκρυνσή τους. Τελικά ύστερα από περίπου 1,5 ώρα συνεχών διαβουλεύσεων μεταξύ κατοίκων και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε οι μετανάστες να μεταφερθούν σε κτήριο στο Κατάκολο.

Το πλοιάριο εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου, κοντά στη νησίδα Βενέτικο. Ο καπετάνιος αρνήθηκε αρχικά να υπακούσει στις υποδείξεις των ανδρών του Λιμενικού Σώματος και τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, το σκάφος ακινητοποιήθηκε από πλωτά σκάφη του κλιμακίου των ειδικών αποστολών της Λιμενικής Αρχής, 32 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Το πλοιάριο έφθασε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί του Σαββάτου στο Κατάκολο.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .