Image and video hosting by TinyPic

3/1/12

Άδικα χτυπιέστε, θα μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις. Όσο ανεχόμαστε τον δοσίλογο που μας επέβαλαν οι πολιτικοί με πραξικόπημα...

Με ομαδική προσφυγή συνδικαλιστικών οργανώσεων συνταξιούχων αλλά και συνταξιούχων προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζητείται η ακύρωση πρόσφατης υπουργικής απόφασης που περικόπτει ή περιορίζει το ύψος των συντάξεων για μια σειρά ασφαλιστικών ταμείων.

Με την προσφυγή τους στρέφονται κατά της υπ’ αριθμ. ΑΠΦ 80000/014.26177/ απόφασης του υπουργού Εργασίας που εκδόθηκε σε εφαρμογή του Ν. 4024/2011 (συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.), με την οποία οι συνταξιούχοι όλων των κύριων φορέων ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους έχασαν το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ σε ποσοστό 40% από την 1.11.2011.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι η επίμαχη απόφαση παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την προσφυγή υπογράφουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΔΕΗ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ και δεκάδες συνταξιούχοι.

Πηγή: asfalisinet.gr

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .