Image and video hosting by TinyPic

14/1/12

Μη μασάτε. Είναι κόλπο, για να αποδεχτούμε μισθούς πείνας και για να μείνει για πάντα ο πραξικοπηματίας Παπαδήμος. Είναι άλλος ένας στυγνός εκβιασμός κατά του ραγιά...

Αυστηρή προειδοποίηση σε κάθε εμπλεκόμενο μέρος να μην «παίζει» με τον εθελοντικό χαρακτήρα της ανταλλαγής ομολόγων απηύθυνε από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης της Κομισιόν ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.

Ο κ. Αλταφάζ επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν δεν συμμετέχει στη διαπραγμάτευση, την παρακολουθεί και θα κρίνει στο τέλος εάν το αποτέλεσμα είναι σε ευθεία γραμμή με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου: «Δεν υπάρχει λόγος να καταλήξουμε σε μία συμφωνία, η οποία θα πρέπει να εφαρμοστεί αλλά μετά δεν θα έχει follow up».

Ως follow up εννοείται η δανειακή σύμβαση και η χρηματοδότηση της χώρας με 130 δισεκατομμύρια ευρώ κάτι το ποιο μπορεί να γίνει μόνο αν η ανταλλαγή είναι εθελοντικό.

Όπως αποφάσισαν οι ηγέτες τον περασμένο Οκτώβριο. Ακόμη ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν διέψευσε κατηγορηματικά ότι χθες η ομάδα εργασίας της ευρωζώνης (Euro Working Group) έδωσε το πράσινο φως για την εκ των υστέρων προσθήκη στα ελληνικά ομόλογα ρήτρας συλλογικής δράσης: «Η Κομισιόν συμμετέχει ως μέλος του Euro Working Group. Αυτή η ομάδα εργασίας σε επίπεδο ανώτερων τεχνοκρατών ποτέ δεν παίρνει αποφάσεις. Δεν επιβεβαιώνουμε τη συγκεκριμένη πληροφορία».

Σε σχέση τώρα με το ζήτημα της αύξησης της χρηματοδότησης σε περίπτωση που το PSI δεν είναι αρκετό, ο εκπρόσωπος του κ. Ρεν επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων αφού – όπως είπε – «ξεκαθαρίσει η εικόνα».

Όσον αφορά την κάθοδο της τρόικας στην Αθήνα δεν σχολίασε τη σύνθεση της αποστολής ούτε το αν ο κ. Μορς θα ηγείται αυτής από την αρχή.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .