Image and video hosting by TinyPic

25/1/12

Αν η γιαγιά μας είχε ροδάκια, θα ήτανε πατίνι και εμείς σήμερα πατινάκια...

Σοβαρές καθυστερήσεις στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα βοηθούσαν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους διαπιστώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.

«Αν η Ευρώπη είχε αντιδράσει πιο γρήγορα για τη διάσωση της Ελλάδας δε θα βρισκόμασταν εδώ. Δυστυχώς η καγκελάριος της Γερμανίας αντιδρά με ένα τέταρτο καθυστέρηση», τόνισε ο Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία-Μαργάγιο στο ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι Antena 3.

«Το Βερολίνο πρέπει να κάνει μια προσπάθεια για να βγει η Ευρωζώνη από την κρίση. Πρέπει να ενθαρρύνει την εσωτερική της ζήτηση, την κατανάλωσή της, όπως το κάναμε κι εμείς όταν εκείνη βρισκόταν σε ανοικοδόμηση και όφειλε να σφίξει το ζωνάρι», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος της Ισπανίας ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που έχουν επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία τους για μεγαλύτερη ολοκλήρωση των χωρών της Ευρωζώνης.
«Για να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στις αγορές και στους επενδυτές, θα πρέπει να δοθεί ένα πολιτικό σύνθημα ότι πραγματικά θα σώσουμε το ευρώ. Θα πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε και η πρώτη απόδειξη είναι η αμοιβαιότητα του χρέους», επεσήμανε επίσης.

Στη διάρκεια των δηλώσεών του δεν παρέλειψε να ασκήσει προσωπική κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Άνγκελα Μέρκελ, και αυτό το λέω με κάθε φιλικότητα καθώς είμαι στην ίδια πλευρά με εκείνην, αντιδρά πάντα με ένα τέταρτο καθυστέρηση. Οφείλουμε να πείσουμε τους εταίρους μας και ιδιαίτερα τους Γερμανούς ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι για να συγκρατηθεί το δημόσιο χρέος. Κάθε μέρα που περνάει θα είναι χειρότερα, είναι μια ασθένεια που προχωράει και, αν δεν τη σταματήσουμε εγκαίρως, η θεραπεία θα είναι πολύ πιο επώδυνη», κατέληξε.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .