Image and video hosting by TinyPic

19/1/12

Εμπόδια στην απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών θεωρεί η Τρόικα ότι βάζει η απόφαση της κυβέρνησης...

Εμπόδια στην απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών θεωρεί η Τρόικα ότι βάζει η απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο στο επάγγελμα μόνο οχημάτων από χώρες της ΕΕ.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Μάκης Βορίδης μετά τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες εβδομάδες με επαγγελματίες του κλάδου, δέχτηκε να απαλείψει από την ρύθμιση, την διάταξη που προέβλεπε την είσοδο στο επάγγελμα φορτηγών από τρίτες χώρες, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του κλάδου.

Πρόκειται για αλλαγές που δόθηκαν εν είδη ανταλλαγμάτων στο κλάδο που πιέζει να μην καταργηθεί η μεταβατική περίοδος για το άνοιγμα του επαγγέλματος που εκπνέει στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες στην συνάντηση που είχε την Τετάρτη το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών μας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υποδομών σημειώθηκαν σοβαρές διαφωνίες στο θέμα της εθνικότητας με την κυβέρνηση να υπερασπίζεται την δική της ρύθμιση και την Τρόικα να επιμένει ότι δικαίωμα στο μεταφορικό έργο πρέπει να έχουν φορτηγά κάθε εθνικότητας.

Η ρύθμιση για την απελευθέρωση των φορτηγών έχει ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από τη βουλή, επομένως ο χρόνος για αλλαγές είναι πολύ περιορισμένος.

Οι διαφωνίες που εκφράστηκαν από την πλευρά της Τρόικας, είναι ενδεικτικές των δυσκολιών που ενδέχεται να αντιμετωπίσει το υπουργείο Υποδομών στις συναντήσεις με τους δανειστές μας και στο θέμα των ταξί.

Προς ώρας το προσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί μελετάται από την Τρόικα, όμως δεν αποκλείεται να θεωρηθεί ότι και τα πληθυσμιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση θέτουν σημαντικούς περιορισμούς σε νέους οδηγούς.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .