Image and video hosting by TinyPic

28/1/12

Μα για ποιες απολύσεις μιλάει η Τρόικα; Αντιθέτως αυτή προσλαμβάνουν κατά εκατοντάδες κάθε μέρα στο δημόσιο...

Την έξοδο 150.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο, μείωση του προσωπικού σε ενστόλους και λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς. Αυτές είναι ορισμένες από τις απαιτήσεις της Τρόικα όπως περιγράφονται στο «Μνημόνιο 2».Η απαίτηση αυτή, που έχει γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση αφού περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο, εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στους φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι καλούνται να λειτουργήσουν υπό νέες συνθήκες.

Μάλιστα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία ανατίθεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό η ευθύνη της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα, αναμένεται να συζητηθεί στη προσεχή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Έτσι οι επιταγές της Τρόικα αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τον «χάρτη» των λειτουργιών των υπουργείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στη νέα εικόνα που θα διαμορφωθεί θα συμπεριλαμβάνεται η δραστική μείωση των θέσεων των υπαλλήλων «χαμηλών προσόντων».

«Οδηγός» της κρατικής μεταρρύθμισης θα έιναι η «Λευκή Βίβλος που έχει δοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς δημόσια διαβούλευση. Σε αυτήν προτείνεται εκτός των άλλων η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων της κεντρικής διοίκησης στις οποίες υπηρετούν υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Προτείνεται, δηλαδή, η κατάργηση του 44% των κενών οργανικών θέσεων των υπουργείων.

Η απόλυση των λεγόμενων υπαλλήλων «χαμηλών κυρίως προσόντων» θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο τέλος του 2012 και μόνο στην περίπτωση κατά την οποία οι αρμοδιότητες που επιτελούν οι υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν δεν εκχωρηθούν τον ιδιωτικό τομέα ή στην αυτοδιοίκηση.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .