Image and video hosting by TinyPic

24/1/12

Βενιζέλος : «Στηρίξτε το νέο μνημόνιο...» Πρέπει να προλάβουν γρήγορα να ξεπουλήσουν ότι απέμεινε από τον ηλίθιο ραγιά...

Μετά τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που δήλωσε ότι δεν διάβασε καν το Μνημόνιο και την Λούκα Κατσέλη, που είπε πως αφιέρωσε μόλις 3 ώρες για να το διαβάσει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλεί τα κόμματα να στηρίξουν τα νέα μέτρα που έρχονται, που κανείς δεν ξέρει ποιά είναι, καλώντας ουσιαστικά σε ένα ραντεβού στα τυφλά με το Μνημόνιο!

"Έχουμε την έγκριση και την στήριξη του Eurogroup να ολοκληρώσουμε την διαβούλευση με τον ιδιωτικό τομέα για το PSI στις επόμενες λίγες ημέρες" δήλωσε ο Aντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος: "Η χθεσινή συζήτηση στο Eurogroup ήταν και ουσιαστική και εποικοδομητική. Στην πραγματικότητα, αυτή την στιγμή μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

Στην προσπάθεια μας αυτή θα έχουμε την ενεργό συμμετοχή και της Τρόικας και του EFSF και σημαντικών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και μπορούμε να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή λύση, η οποία θα εκπληρώνει πλήρως όλες τις παραμέτρους της απόφασης του Οκτωβρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Νομίζω ότι τώρα όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να στηριχθεί η Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια η οποία είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλη την Ευρωζώνη και για την παγκόσμια οικονομία.

Βεβαίως, η προσπάθεια που συνδέεται με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, το περιβόητο PSI, που θα βγάλει πάνω από τους ώμους του ελληνικού λαού ένα βάρος 100 δις. ευρώ, 47 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, συνδέεται απολύτως με το νέο πρόγραμμα.

Αυτές τις ημέρες θα ολοκληρωθεί και η διαπραγμάτευση με την Τρόικα για το νέο πρόγραμμα, γιατί χωρίς τα 130 δις. ευρώ του νέου προγράμματος δεν μπορεί να γίνει ούτε το PSI, ούτε να χρηματοδοτηθούν οι ανάγκες της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δεσμευθούμε όλοι μαζί. Πρέπει το βάρος να κατανεμηθεί δίκαια. Μόνο έτσι θα έχουμε διασφαλίσει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο.

Ο Έλληνας πολίτης, που ζει μια κατάσταση πιεστική και ανασφαλή επί δύο και πλέον χρόνια, πρέπει να νιώσει ότι υπάρχει τώρα ένα άλλο πλαίσιο, πιο ασφαλές, πιο σταθερό, πιο σίγουρο. Ότι έχει προοπτική.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν την ευθύνη να συμβάλουν, κατά το μέρος που τους αναλογεί, σε αυτή την προσπάθεια. Και κυρίως τα τρία κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.

Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης, τώρα είναι η ώρα των δύσκολων, αλλά ιστορικών και σημαντικών αποφάσεων. Τώρα είναι η ώρα να δεσμευθούμε όλοι και τώρα είναι η ώρα να εξηγήσουμε, βλέποντας στα μάτια τον Έλληνα πολίτη, ότι η χώρα μπορεί να γίνει ξανά υπερήφανη. Όχι απλά και μόνο να διασωθεί, αλλά και να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος."

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .