Image and video hosting by TinyPic

22/1/12

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ζήτησε σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας...

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ζήτησε σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτρέψει «να υπερισχύσει η λογική» και «ο διάλογος» όσον αφορά το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915 και το οποίο θα εξετάσει τη Δευτέρα η γαλλική γερουσία.

«Εύχομαι να υπερισχύσει η λογική και να συνεχιστεί ο διάλογος, όπως αρμόζει μεταξύ δύο χωρών που είναι σύμμαχοι και εταίροι», αναφέρει ο Σαρκοζί στην επιστολή του προς τον Ερντογάν, μετά την έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο Ν. Σαρκοζί προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα κράτος ή έναν λαό», ενώ εκφράζει στην επιστολή την ελπίδα «η Τουρκία να αναλογιστεί τα κοινά συμφέροντα που συνδέουν τις δύο χώρες και τους δύο λαούς μας».

Το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων υιοθετήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου από τη γαλλική βουλή και αν η γερουσία το ψηφίσει χωρίς τροποποιήσεις θα τεθεί σε ισχύ.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .