Image and video hosting by TinyPic

6/1/12

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο...


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν αναγκάσει 35.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προβλέπεται να συνεχιστούν, εντείνοντας τους φόβους για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, στην Κάμπους ντε Γκοϊτακάσες, κάτοικοι έσπευσαν να συγκεντρώσουν τα υπάρχοντά τους και εκκένωσαν την περιοχή, όταν ένα φράγμα υποχώρησε και πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών αρωγής, πάνω από 1.000 οικογένειες από την πόλη Τρες Βέντας μεταφέρθηκαν σε καταφύγια. «Προσπαθούμε να τοποθετήσουμε πέτρινα φράγματα για να εμποδίσουμε το νερό να προχωρήσει, αλλά είναι δύσκολο», δήλωσε η Ρουσίνια Γκαρουτίνιου, περιφερειάρχης στην Κάμπους. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσουν άμεσα άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Ρίο ντε Τζανέιρο Σέρζιου Καμπράλ, η προσοχή των οργανώσεων αρωγής, επικεντρώνεται στις ευάλωτες πόλεις στο βόρειο και στο βορειοδυτικό τμήμα της πολιτείας, καθώς και στην περιοχή Σεράνα. Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έως την Πέμπτη από τις πλημμύρες στη γειτονική πολιτεία Μίνας Ζεράις και 87 πόλεις κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .