Image and video hosting by TinyPic

5/1/12

Στο ΠΑΣΟΚ, είναι σίγουροι ότι αν αλλάξουν αρχηγό οι ραγιάδες θα τους ψηφίσουν πάλι. Μάλλον σωστά σκέφτονται. Οι Αυνάνες πάντα κάνουν το καθήκον τους...

Το πρώτο «όχι» στον Γιώργο Παπανδρέου είπαν χθες τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το επόμενο Σαββατοκύριακο για τα... σπουδαία.

Απορρίπτοντας την πρόταση του προέδρου -πράγμα που εγείρει μείζον πολιτικό θέμα για τον ίδιο- τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αποφάσισαν να συνέλθουν εκ νέου στις 12 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητήσουν το σχέδιο εισήγησης στο Εθνικό Συμβούλιο. Το τελευταίο, ως το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος θα κληθεί να αποφασίσει σε συνεδρίαση που αποφασίστηκε να γίνει άμεσα, στις 14-15 Ιανουαρίου, αφενός για το αν η εκλογή του προέδρου θα γίνει πριν ή μετά από τις εθνικές εκλογές, αφετέρου για την όλη εσωκομματική εκλογική διαδικασία. Αν δηλαδή αποφασιστεί η εκλογή προέδρου να ακολουθήσει τις εθνικές κάλπες, στο Εθνικό Συμβούλιο θα αποφασιστεί και η πρόταση για υποψήφιο πρωθυπουργό, καθώς και ο τρόπος ανάδειξής του. Αν πάλι, όχι, θα καθοριστούν οι διαδικασίες για εκλογή του από τη βάση πριν από τις εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου είχε προτείνει μία μεταβατική ουσιαστικά διαρχία, σύμφωνα με την οποία ο νέος πρόεδρος θα εκλέγετο από τη βάση μετά από τις εθνικές εκλογές, με τον ίδιο να παραμένει ως τότε ενεργός Πρόεδρος του κόμματος και τρίτο πρόσωπο να οδηγεί το κόμμα στις εθνικές κάλπες.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης όμως, βρήκε «τείχος» απέναντί του, με τους κ.κ.Τόνια Αντωνίου, Πάρι Κουκουλόπουλο, Νίκο Σαλαγιάννη, Συλβάνα Ράπτη, Νίκο Ανδρουλάκη, Κώστα Πανταζή, Δημήτρη Σακελλάρη και Γιάννη Μίχα να ζητούν επιτακτικά εκλογή προέδρου άμεσα και πάντως πριν από τις εκλογές.

Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος επιχείρησε να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις», ξεκαθαρίζοντας στη δευτερολογία του ότι «δεν υπάρχει θέμα διαρχίας» και πως ο ίδιος «θα φύγει», καθώς αυτό που θέλει είναι «να διευκολύνει το κόμμα», επιμένοντας, πάντως, ότι δεν είναι εφικτές οι πολύ σύντομες διαδικασίες.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .