Image and video hosting by TinyPic

29/1/12

Ντροπή σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες που ξεπουλάνε για άλλη μια φορά τις χώρες τους στον γερμανικό φασισμό. Είστε όλοι για το εκτελεστικό απόσπασμα...

Σαν βόμβα έσκασε στην Ελλάδα η είδηση ότι η Γερμανία με έγγραφο που απέστειλε σε όλα τα κράτη μέλη ζήτησε τον διορισμό επιτρόπου (κομισάριου) για την εκτέλεση του ελληνικού Προϋπολογισμού, δυο ημέρες πριν τη σύνοδο κορυφής και λίγο πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Οπως αποκάλυψαν οι Financial Times η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ έστειλε το εν λόγω εμπιστευτικό έγγραφο (Δείτε το έγγραφο εδώ) επικαλούμενη την ανάγκη «αυστηρής διοίκησης και συστήματος ελέγχου» κάτι που και η ίδια η εφημερίδα χαρακτηρίζει «πρωτοφανές».

«Ενώπιον της απογοητευτικής μέχρι σήμερα προσαρμογής της, η Ελλάδα πρέπει να δεχτεί μια εκχώρηση της δημοσιονομικής της κυριαρχίας σε ένα ευρωπαϊκό κλιμάκιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα», αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραρο

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο η Ελλάδα θα μπορεί να ελέγχει μόνο τις λειτουργικές δαπάνες της κυβέρνησης, αφού πρώτα έχει εξυπηρετήσει το χρέος της. Εάν ένας τέτοιος νόμος περάσει, γράφει η πρόταση, τότε οι αγορές και οι άλλοι πιστωτές θα μπορούν να σιγουρευτούν ότι στο μέλλον δεν θα επαναληφθεί η χρεοκοπία.

Ακόμη, σημείωνεται ότι «εάν μία από τις δόσεις δεν εκταμιευθεί, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να απειλεί τους δανειστές της με χρεοκοπία, αλλά αντιθέτως θα είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί περαιτέρω περικοπές δαπανών ως τη μόνη δυνατή αντίδραση σε μία ενδεχόμενη μη εκταμίευση».

Η ελληνική πλευρά απορρίπτει κατηγορηματικά τόσο μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, όσο και με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Γιάννη Μιχελάκη ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από γερμανικής πλευράς πάντως, μετά τη διαρροή του εγγράφου έγινε προσπάθεια να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις και χθες το βράδυ αναφερόταν ότι αυτή είναι μια γενικότερη πρόταση που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα και ότι σε τελευταία ανάλυση είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί στο συμβούλιο κορυφής.

Από την πλευρά του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου διαρρεόταν χθες το βράδυ ότι στη σύνοδο κορυφής της 26ης Οκτωβρίου είχε γίνει σχετική συζήτηση και είχε συμφωνηθεί ότι δεν υπάρχει λόγος να τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα.

Πάντως, ευρωπαϊκή πηγή επιβεβαιώνοντας τη γερμανική απαταίτηση δήλωσε: «Υπάρχουν συνομιλίες και προτάσεις στους κόλπους της ευρωζώνης, εκ των οποίων μια της Γερμανίας για την ενίσχυση του ελέγχου των προγραμμάτων και των μέτρων στην Ελλάδα. Ομάδα ξένων εμπειρογνωμόνων (στην Ελλάδα) θα μπορούσε να καθοδηγείται από ευρωπαϊκούς θεσμούς και να έχει επίσης ορισμένες εξουσίες για τη λήψη αποφάσεων».

Την ίδια ώρα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν επικριτικά την είδηση περί Ευρωπαίου Επιτρόπου στη χώρα μας. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος που φέρει σήμερα η εφημερίδα Ηürriyet.

«Νομάρχης αποικίας» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας που γράφει « φόρμουλα σοκ της Μέρκελ για την Ελλάδα , η απαίτησης αυτή δεν έχει προηγούμενο». Η Hürriyet σχολιάζει πως η κατάσταση στη χώρα μας χειροτερεύει και υπενθυμίζει τη φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου μπροστά στην Μέρκελ.

Η ίδια εφημερίδα δίνει μεγάλη σημασία και στην είδηση για «την απαίτηση της Ε.Ε. για τη μείωση του αριθμού των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .