Image and video hosting by TinyPic

8/1/12

Πότε θα καταλάβει ο κοιμισμένος ραγιάς, ότι όλα όσα γίνονται δεν αφορούν το δημόσιο, αλλά τον ιδιωτικό τομέα; Το δημόσιο είναι απλά η βιτρίνα τους. Στόχος είναι οι μισθοί των ιδιωτικών...

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση τουλάχιστον για το πάγωμα των μισθών και "αν χρειαστεί και για κάτι περισσότερο", επισημαίνουν πλέον με σαφήνεια αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, παρά τις μέχρι τώρα επίσημες διαβεβαιώσεις ότι το μισθολογικό αποτελεί ζήτημα συζήτησης των κοινωνικών εταίρων.

Οι εργοδοτικοί φορείς έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν την Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν, ει δυνατόν, σε μία κοινή πρόταση, με τους βιομήχανους (ΣΕΒ) να προτείνουν πάγμα των μισθών για φέτος, παρά το ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει αυξήσεις της τάξης του 2,5%, ενώ οι έμποροι (ΕΣΕΕ) προτείνουν πάγωμα για μια διετία.

Ωστόσο το ζήτημα περικοπής αποδοχών που απορρέουν από τις τριετίες, τις ωριμάνσεις καθώς και η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα έχει επανέλθει εκ των πραγμάτων στο τραπέζι, με κυβέρνηση και εργοδότες να συνδέουν το ζήτημα της μείωσης του μέσου μισθολογικού κόστους με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .