Image and video hosting by TinyPic

3/1/12

Ονόματα πολιτικών κύριοι εισαγγελείς. Αφήστε τα μασημένα λόγια. Είστε υπεύθυνοι...

Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από τον Άρειο Πάγο και την αποστολή της υπόθεσης στο αρχείο, οι κύριοι Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Περόνης πέρασαν χθες την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου να πάρουν αντίγραφο του πορίσματος.

Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Μουζακίτης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, τόνιζε ότι «μας έδωσαν πέντε ημέρες προθεσμία. Δεν ήταν υπόμνημα αυτό που προσκομίσαμε την Παρασκευή. Ήταν ένα πρόχειρο σημείωμα».

«Είχαμε ενημερώσει προφορικά τους προϊσταμένους μας ότι έχουμε στοιχεία, ότι θα τους τα δώσουμε τις επόμενες ημέρες. Είχαμε πει προφορικά για ονόματα και υποθέσεις», πρόσθεσε ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας και εξέφρασε την απορία: «με ποιο σκεπτικό αναγράφεται στο πόρισμα ότι δράσαμε παρορμητικά;».

Πηγές της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ανέφεραν ότι οι δύο εισαγγελείς δεν πιέστηκαν και ό,τι είχαν να πουν θα μπορούσαν να το πουν στο αντιεισαγγελέα, κ. Φώτη Μακρή, στον οποίο έδωσαν την περασμένη Παρασκευή και επισήμως τις εξηγήσεις τους για την επιστολή παραίτησης.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι ενώπιον του αντιεισαγγελέα δεν επιφυλάχθηκαν να φέρουν στοιχεία τις επόμενες ημέρες και παραπέμπουν στο σημείο του υπομνήματος που κατέθεσαν, στο οποίο αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας».

Πάντως, ο κ. Πεπόνης δήλωσε στο «Έθνος» ότι τα στοιχεία και τα ονόματα, τα οποία έχουν ήδη καταθέσει προφορικώς, θα τα αναφέρουν και εγγράφως στις αναλυτικές γραπτές τους εξηγήσεις τους, τις οποίες θα έχουν καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μέχρι μεθαύριο, οπότε λήγει η πενθήμερη προθεσμία, η οποία τους είχε δοθεί από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .