Image and video hosting by TinyPic

23/1/12

Ποιος θα σταματήσει την καταστροφή της ΑΕΚ;

Ο χρόνος εξαντλήθηκε, το ίδιο και η υπομονή στην ΑΕΚ. Η 3η Φεβρουαρίου, ημερομηνία διεξαγωγής της καθοριστικής Γενικής Συνέλευσης για το μέλλον της ΠΑΕ, είναι τόσο κοντινή κι όμως δείχνει πολύ μακρινή στα μάτια των φιλάθλων της ομάδας. «Μέχρι τότε δεν θα υπάρχει ΑΕΚ» λένε, και απαιτούν πειστικές απαντήσεις από τον Σταύρο Αδαμίδη, ο οποίος παραχωρεί μεθαύριο συνέντευξη Τύπου για να δώσει (μεταξύ άλλων) στη δημοσιότητα τα ονόματα εταιρειών και επιχειρηματιών τους οποίους παρακαλάει (σχεδόν) τις τελευταίες 45 ημέρες να επενδύσουν τα λεφτά τους στην «Ενωση»!

Θα γίνει, λοιπόν, το θαύμα; Θα παρουσιάσει ο Στ. Αδαμίδης τη σωτήρια λύση για την ΑΕΚ; Ο ίδιος δείχνει το τελευταίο 3ήμερο στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του αισιόδοξος ότι θα κερδίσει στην τελευταία ζαριά του σ' αυτό το «σκληρό παιχνίδι». Σε μια κουβέντα του στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα του αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, έλεγε σε άνθρωπο που περιμένει καρτερικά τα χρήματά του από την ΠΑΕ, ότι «την άλλη εβδομάδα περιμένω κάτι δυνατό που θα λύσει το πρόβλημα της ΑΕΚ».

Είναι γεγονός ότι ο πρόεδρος απέφευγε όλο αυτό το διάστημα τις αισιόδοξες προβλέψεις. Είτε συζητούσε με Αραβες είτε με Ιταλούς είτε με Ρώσους είτε επέστρεφε από το Ντουμπάι, κρατούσε πάντα μια επιφυλακτική στάση για την εξέλιξη των υποθέσεων που είχε στα χέρια του.

Αισιοδοξία
Τη σήμερον ημέρα στην Ελλάδα μοιάζει με... ανέκδοτο να μιλάει κανένας για επενδύσεις αλλά από τη στιγμή που αισιοδοξεί ο πρόεδρος ότι θα... κερδίσει τη μεγάλη παρτίδα στις καθυστερήσεις, ο κόσμος της ομάδας θα κάνει υπομονή για άλλες 48 ώρες! Εδώ περιμένει 2 χρόνια τη βιώσιμη λύση για την ομάδα του, το διήμερο θα τον πειράξει;

To ζήτημα είναι τι θα συμβεί στην ΑΕΚ από τη στιγμή που αποδειχθεί «άνθρακες ο θησαυρός» του Αδαμίδη. Στο προχθεσινό έκτακτο ΔΣ της ΠΑΕ εξετάστηκε κι αυτό το (ορατό) ενδεχόμενο και στο τέλος του αποφασίστηκε να πάει ο Σταύρος Αδαμίδης στη μεθαυριανή συνέντευξη Τύπου με μια πρόταση για τη σύσταση μιας «Πανενωσίτικης επιτροπής σωτηρίας», στην οποία θα συμμετέχουν όλες οι τάσεις Στην ΠΑΕ θεωρούν ότι αυτή η μορφή της κίνησης δεν θα αφήνει περιθώρια για αμφισβητήσεις από κανέναν που βρίσκεται σήμερα απέναντι από τον Αδαμίδη και τους Supporters και οι οποίοι κατηγορούνται ότι έχουν μετατρέψει την εταιρεία σε ένα «στενό κλαμπ».

Ο Αδαμίδης κάνει πολλά ανοίγματα για να συσπειρώσει (και να... ηρεμήσει) όλους όσοι απαιτούν την απομάκρυνσή του.

Το τελευταίο απ' αυτά καταγράφηκε πριν από 48 ώρες με την παραίτηση του ειδικού συμβούλου του προέδρου, Γιώργου Κωνσταντινίδη, ο οποίος βρισκόταν καιρό τώρα στο στόχαστρο της Original λόγω οπαδικών πεποιθήσεων (είναι Παναθηναϊκός)! Θα καλμάρει άραγε αυτή η παραίτηση την ηγεσία του μεγαλύτερου συνδέσμου φιλάθλων της ΑΕΚ, η οποία έχει... ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου και το κουνάει απειλητικά μπροστά στα μάτια του Αδαμίδη;

Ο Χατζηχρήστος (κι όχι μόνον) τον θεωρεί υπεύθυνο γι' αυτό που ζει η ΑΕΚ και ζητάει την παραίτησή του υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι έχει και έτοιμη λύση για την ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Original μιλάει για ένα πρόσωπο κοινά αποδεκτό από το ευρύ κοινό της ομάδας, αλλά, κακά τα ψέματα, το μόνο που μπορεί να καταφέρει στη σημερινή ΑΕΚ ακόμη κι ένας «λαϊκός ήρωας» του παρελθόντος με... άδειο πορτοφόλι είναι να απομυθοποιηθεί σε μια εβδομάδα. Οπως ο Αδαμίδης έτσι και ο Χατζηχρήστος δεν έχει το έρεισμα στον ανοργάνωτο ΑΕΚτζή, δεν μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο,... χίλια δεν! Η πλειοψηφία του κόσμου θεωρούν ότι τόσο ο ένας όσο και ο άλλος «έπαιξαν παιχνίδια» στην πλάτη της ομάδας. Αρα, οποιαδήποτε απόπειρα καλέσματος θα πέσει στο κενό και η ΠΑΕ θα φθάσει στο Πρωτοδικείο... πριν από την ώρα της!

Ταραχώδης σχέση
Η σχέση Αδαμίδη - Χατζηχρήστου έχει περάσει απ' όλα τα «φεγγάρια». Στην αρχή ήταν «μέσα στο μέλι», αφού ο πρόεδρος ήταν ο πρώτος την τελευταία οκταετία που είδε με κατανόηση το πρόβλημα των οφειλών της ΠΑΕ προς την Ερασιτεχνική από τα ποσοστά των αγώνων. Σύμφωνα με τον Αδαμίδη, η ΠΑΕ έχει δώσει στην Ερασιτεχνική πάνω από ένα εκατ. ευρώ την τελευταία διετία!

Το τελευταίο οκτάμηνο οι σχέσεις των δύο πλευρών «δοκιμάστηκαν άγρια», αρχής γενομένης από την αποκάλυψη των διαλόγων του προέδρου με τον Μάκη Ψωμιάδη οι οποίοι είχαν ως κεντρικό θέμα τον Χατζηχρήστο και την Original. Ομως το πράγμα ξέφυγε όταν η ΠΑΕ δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ερασιτεχνική. Ελλειψη χρημάτων, παύση σχέσεων, έναρξη πολέμου! Ακριβώς έτσι φθάσαμε από το «τον Παππά και τα μάτια μας» που φώναζε ο Χατζηχρήστος πριν από 2 χρόνια, περίπου, στο «σήκω και φύγε» προς τον άνθρωπο που τοποθέτησε ο Π. Παππάς στο τιμόνι της ΠΑΕ!

Πάντως, ακόμη και σήμερα, ο Αδαμίδης δεν είναι «απέναντι» από τον Χατζηχρήστο, με τη στενή έννοια της λέξης. Θεωρεί ότι αν ξημερώσει μια μέρα χωρίς την παρουσία του στην Original θα επικρατήσει χάος στις τάξεις των οργανωμένων οπαδών αφού θα επιδιώξουν αρκετοί να γίνουν... Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη! Από την άλλη, όμως, του καταλογίζει ότι δεν προσπάθησε αρκετά για να «κινηθούν» τα φετινά διαρκείας και ότι σε κάθε ματς στο ΟΑΚΑ το «πέταλό τους»... τιγκάρει από τζαμπατζήδες!

ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ
Δυστυχώς στην ΑΕΚ... παίζουν μπάλα όλοι πλην του Κωστένογλου και των ποδοσφαιριστών!

Η κατάσταση στην ομάδα έχει πλέον φθάσει σε οριακό σημείο. Την περασμένη Πέμπτη λύθηκε το συμβόλαιο του Νέιθαν Μπερνς χωρίς να το έχει εισηγηθεί ο προπονητής! Οι οφειλές προς τον Αυστραλό υποχρέωσαν τον Αδαμίδη να βρει με τον παίκτη μια συμβιβαστική λύση και να του «κουνήσει το μαντίλι»!

Και κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία ομάδα, πόσω μάλλον μια ομάδα όπως η ΑΕΚ που παίζει για να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .