Image and video hosting by TinyPic

15/1/12

Για το μόνο που νοιάζονται, είναι το πώς θα σώσουν το κόμμα τους και κατά συνέπεια το τομάρι τους. Είναι το κόμμα που μέχρι τώρα ζει με τα ψέμματα που σερβίρει στους ηλίθιους. Σβήστε το...

Το στρατηγικό διακύβευμα για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η με κάθε τρόπο ενότητα, αλλά η σφυρηλάτηση μιας συνολικής προοδευτικής συναντίληψης, τόνισε η Λούκα Κατσέλη στην ομιλία της στο Εθνικό Συμβούλιο, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική σε πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαιτέρως της οικονομικής πολιτικής.

Ωστόσο, αναγνώρισε τη δυσκολία της κατάστασης που παρέλαβε η κυβέρνηση, που ήταν πολύ κακή και βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χειρότερη χρηματοοικονομική κρίση, αλλά κατόρθωσε να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Παρ' όλα αυτά, όπως ανέφερε, «δεν είμαστε υπερήφανοι στην ψυχούλα μας για το συνολικό έργο της κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε κοινή αφήγηση» για όσα έγιναν την προηγούμενη διετία.

Ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί κόψαμε μισθούς και συντάξεις, αυξήσαμε την ανεργία, γιατί δεν λογοδοτούν οι τράπεζες, τι έκαναν με τα 55 δισ. των εγγυήσεων και τι κάνουν με τη ρευστότητα.

Δεν μπορούμε, είπε, να απαντήσουμε αν οι θυσίες θα πιάσουν τόπο, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να αποδειχτούμε αναξιόπιστοι.

Σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα είπε ότι στο ΠΑΣΟΚ «δεν είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Δεξιά και αναβαθμίσαμε τον κ. Καρατζαφέρη», ενώ πρόσθεσε ότι ορισμένα στελέχη του Κινήματος κάνουν περισσότερο νεοφιλελεύθερες προτάσεις και από εκείνες της ΝΔ.

Με όλα αυτά, πρόσθεσε, ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ. Επισήμανε ότι υπουργοί εμφανίζονται σήμερα σαν να μην ήξεραν για το μνημόνιο, δεν το ήθελαν ή ότι ήταν απόντες και λίγοι από αυτούς συγκρούστηκαν με συμφέροντα. Και παράλληλα ρίχνουν όλες τις ευθύνες στους «κηπουρούς», λες και οι άλλοι που κυβέρνησαν 40 σχεδόν χρόνια δεν είχαν καμία ευθύνη.

Τόνισε επίσης ότι δεν μπήκαν κόκκινες γραμμές στις συζητήσεις με την τρόικα και όσοι το έκαναν λοιδορήθηκαν από τα ΜΜΕ και βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης. Συμπλήρωσε ότι δεν γίνεται να αξιολογείται το κυβερνητικό έργο από τα ΜΜΕ.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι για να πετύχει το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να ξαναγίνουμε υπερήφανοι που είμαστε ΠΑΣΟΚ».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .