Image and video hosting by TinyPic

24/1/12

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας...

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Γαλλική Γερουσία.

«Καταδικάζουμε έντονα την καθόλα προβληματική αυτή απόφαση που συνιστά υπόδειγμα ανευθυνότητας και δηλώνουμε ότι θα εκφράσουμε σε κάθε επίπεδο την αντίδρασή μας προς αυτήν. Παρότι η επιτροπή νόμων εξέφρασε άποψη περί αντισυνταγματικότητας, η γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο. Επειδή στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, η εξέλιξη αυτή δείχνει πώς ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα μπορεί και γίνεται αντικείμενο για εσωτερικούς πολιτικούς λογαριασμούς στη Γαλλία. Πρόκειται για άκρως ατυχές βήμα για λογαριασμό της Γαλλικής πολιτικής. Είναι απώλεια, κυρίως για τη Γαλλία, το γεγονός ότι πολιτικοποιείται η ιστορία και η αίσθηση περί δικαίου μέσω του παρελθόντος άλλων λαών και πλήττεται η ελευθερία της έκφρασης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Είναι προφανές ότι η ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων δεν μπορεί να καθοριστεί από τη συμπεριφορά των Γάλλων πολιτικών που θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα να κρίνουν άλλους λαούς ξεκινώντας από μονομερείς απόψεις και, παραβιάζοντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου, να προβαίνουν στη διατύπωση μιας τόσο σοβαρής κατηγορίας όπως είναι η γενοκτονία. Στην πραγματικότητα κανένα κοινοβούλιο δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Είναι ατυχές το γεγονός ότι παρ’ όλες τις πρωτοβουλίες και προειδοποιήσεις μας, παρά τις απόψεις Γαλλικών θεσμών και νομικών, οι ιστορικές και πολυδιάστατες σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας θυσιάστηκαν με βάση το εσωτερικό πολιτικό χρονοδιάγραμμα», προστίθεται.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως «υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικοποίησης του νόμου, δεν θα διστάσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή, με τρόπο που θα κρίνουμε και άμεσα τα μέτρα τα οποία έχουμε σκεφτεί προγενέστερα».

«Παρομοίως πρέπει να είναι γνωστό ότι θα κάνουμε με ισχυρό τρόπο χρήση του δικαιώματός μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας σε νόμιμη βάση, απέναντι σε άδικες κατηγορίες. Είναι προφανές ότι πρέπει να δοκιμαστούν όλοι οι τρόποι προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με τρόπο που να μην καταγραφεί ως πολιτικό, νομικό και ηθικό λάθος της Γαλλίας», αναφέρεται.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .