Image and video hosting by TinyPic

16/1/12

Με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης...

Με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης επιχείρησης και συγκεκριμένα του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος. Το συμβούλιο Εφετών τάχθηκε με την άποψη του εισαγγελέα Πρωτοδικών που είχε ερευνήσει την υπόθεση και είχε κρίνει πώς πρέπει να αρχειοθετηθεί ελλείψει στοιχείων.

Όμως, ύστερα από προσφυγή του Ερρίκος Ντυνάν κατά της άποψης του εισαγγελέα για αρχειοθέτηση, ο φάκελος της υπόθεσης εστάλη πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών με μάλιστα παραγγελία άσκησης δίωξης. Την προσφυγή έκανε δεκτή ο εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης ο οποίος και έστειλε πίσω την δικογραφία με την παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης για το αδίκημα της «απόπειρας εκβίασης» επιχείρησης, δηλαδή του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν.

Η διερεύνηση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει μετά από μήνυση για εκβίαση, αθέμιτο ανταγωνισμό και απιστία που είχε καταθέσει το «Ερρίκος Ντυνάν». Η μήνυση είχε κατατεθεί από τον πρόεδρο του ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος στρέφονταν κατά της Marfin Popular Bank και του Α. Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με το «Ερρίκος Ντυνάν», «η μήνυση αναφέρεται στην καταχρηστική καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του ‘Ερρίκος Ντυνάν’, αμέσως μετά τη συνεργασία του Ιδρύματος με τη ΓΑΙΑ Α.Ε., χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος και παρά την υπερπολλαπλάσια εξασφάλιση της τράπεζας, με εμπράγματες ασφάλειες, ενεχυριάσεις και εκχωρήσεις απαιτήσεων κλπ».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .