Image and video hosting by TinyPic

18/1/12

Εκβιάζουν χώρες οι τοκογλύφοι...

Την άμεση προώθηση των κατάλληλων νομικών διαδικασιών κατά της Ουγγαρίας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση της χώρας για την αλλαγή των πρόσφατων τροποποιήσεων του Συντάγματος όσον αφορά στην Κεντρική Τράπεζα, τα προσωπικά δεδομένα, την ελευθερία των Μ.Μ.Ε. και του δικαστικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, εκμεταλλευόμενος την ευρεία πλειοψηφία του στο Κοινοβούλιο (2/3) προχώρησε σε σειρά μεταρρυθμίσεων, συγκεντρώνοντας μεγάλο μέρος των εξουσιών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήδη μέσω αυτών των αλλαγών στο Σύνταγμα ο Viktor Orban έχει τη δυνατότητα να προχωρεί σε αυθαίρετους διορισμούς στην Κεντρική Τράπεζα ενώ σε σημαντικό βαθμό περιορίζεται πλέον ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. στην ενημέρωση των πολιτών λόγω της αύξησης της λογοκρισίας.

Ο Jose Manuel Barroso είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει τη Βουδαπέστη πως θα πρέπει να δώσει άμεσα εξηγήσεις και να προχωρήσει εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αλλαγές στο Σύνταγμα.

«Δεν επιθυμούμε καμία σκιά στον σεβασμό των πρωταρχικών δημοκρατικών αξιών στην Ουγγαρία. Ελπίζουμε οι Αρχές να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές και να σεβαστούν την ευρωπαϊκή νομοθεσία», τόνισε χθες σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στις 24 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .