Image and video hosting by TinyPic

17/1/12

Πυρά κατά των Ευρωπαίων ηγετών...

Πυρά κατά των Ευρωπαίων ηγετών εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατηγορώντας τους για ολιγωρία και αναποφασιστικότητα.

Μιλώντας ενώπιον επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο εξήγησε πως «οι αποφάσεις που δεν συνοδεύονται από πράξεις δεν επαρκούν», υπογραμμίζοντας πως παρόλο που έχουν παρθεί μια σειρά από αποφάσεις για την επίλυση της κρίσης που πλήττει την Ευρωζώνη, η αδυναμία των επικεφαλής των κρατών και των κυβερνήσεων να τις εφαρμόσουν, διατηρούν το δυσμενές κλίμα προκαλώντας παράλληλα προβλήματα στις αγορές.

«Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα ταμεία διάσωσης είναι καλά εξοπλισμένα με μια αποτελεσματική και ευέλικτη εντολή και ότι οι τράπεζες δε θα διακόψουν τον δανεισμό στην πραγματική οικονομία για να αντεπεξέλθουν στους αυστηρότερους κανόνες που θέσπισε η Ε.Ε. για τα κεφάλαια τα οποία οφείλουν να διαθέτουν.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν επανειλημμένα προχωρήσει στην αγορά κρατικών ομολόγων από χώρες της Ευρωζώνης και προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην απομείωση της αξίας τους, η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) κάλεσε τις τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, ενισχύοντας τα ίδια κεφάλαιά τους.

«Πρέπει να δοθεί η προσήκουσα προσοχή¨ώστε να διασφαλιστεί πως οι τράπεζες θα συμμορφωθούν στους στόχους που τους τέθηκαν συγκεντρώνοντας νέα κεφάλαια και όχι περιορίζοντας τον δανεισμό στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά», πρόσθεσε.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .