Image and video hosting by TinyPic

9/1/12

Πρέπει να περάσει νόμος, που οι εργαζόμενοι να πληρώνουν τους εργοδότες για να μπορούν να δουλεύουν. Όποιος δεν μπορεί να το κάνει, να γίνεται σκλάβος...

Στο στόχαστρο της τρόικας τουλάχιστον δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με μηνιαίες αποδοχές από 1.100 έως 1.500 ευρώ.
Ενδεχόμενη μονομερής νομοθετική παρτέμβαση στους μισθούς έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τα συνδικάτα, ενώ το απόγευμα συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων προκειμένου να καθορίσουν κοινή γραμμή ενόψει τοιυ διαλόγου με τη ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργοδότες δε θα προτείνουν την κατάργηση του κατώτατου μισθού και των δώρων, αλλά θα ζητήσουν πάγωμα στην κατώτατη αμοιβή, τις ωριμάνσεις και των κλαδικών συμβάσεων με τα ειδικά επιδόματα.
Αύριο συνεδριάζει η ΓΣΕΕ για να αποφασίσει εάν θα κάνει διάλογο με τους εργοδότες.
Απορρίπτει τη μείωση στους κατώτατους μισθούς και τις ωριμάνσεις. Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Nέο γύρο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να έχει αυτή την εβδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος, ενόψει της άφιξης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου.
Το απόγευμα, ο Αντώνης Σαμαράς θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.


Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .