Image and video hosting by TinyPic

23/1/12

Φοροφυγάδες οι Ιταλοί...

Οι άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας ανακάλυψαν το 2011 ότι 7.500 πολίτες και επιχειρήσεις απέκρυπταν από το υπουργείο Οικονομικών το σύνολο των εισοδημάτων και των κερδών τους. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα το εισόδημα όσων δεν υπέβαλλαν καν δήλωση στο υπουργείο Οικονομικών ανέρχεται σε είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ προέκυψαν από «ελλιπείς και ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις».

Πέρυσι στους Ιταλούς φοροφυγάδες κατασχέθηκαν αγαθά και ιδιοκτησιακά στοιχεία ύψους εννιακοσίων δυο εκατομμυρίων ευρώ. Όπως ανακοίνωσε η οικονομική αστυνομία, οι έρευνές της εστιάζονται τώρα κυρίως στον εντοπισμό πολιτών που αποφάσισαν να δηλώσουν πλασματικά ότι ζουν στο εξωτερικό -παραδείγματος χάρη στο Μονακό- για να μην καταβάλλουν τους οφειλόμενους φόρους στην Ιταλία, όπως και στις όλο και συχνότερες περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς συναλλάγματος εκτός συνόρων.

Στα σύνορα με την Ελβετία και στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου άρχισαν να χρησιμοποιούνται, πειραματικά, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά τα οποία είναι σε θέση να εντοπίζουν χαρτονομίσματα που μπορεί να είναι κρυμμένα στα ρούχα των επιβατών ή κάτω από καθίσματα και διπλούς πάτους αυτοκινήτων.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .