Image and video hosting by TinyPic

24/1/12

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παραδέχτηκε ότι είναι ηλίθιος, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές...

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο».Αυτό δήλωσε την Τρίτη το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, λέγοντας μάλιστα ότι το Μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

«Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την κριτική που έχει ασκήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις για τον Παπανδρέου, κάποιους ενοχλεί ο τόνος μου, δεν είναι θέμα αισθητικής έχει να κάνει με τις δυσκολίες που περνάνε οι άνθρωποι».

Ανακοίνωσε ρευστότητα ύψους 1 δισ. ευρώ που θα χορηγηθεί το Μάρτιο στις επιχειρήσεις από τις τράπεζες μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. «Δώσαμε 500 εκατ. από το ΕΣΠΑ σαν εγγύηση στην ΕΤΕΠ για να δώσει 1 δισ. δάνεια και εγγυήσεις στις ελληνικές εμπορικές τράπεζες το Μάρτιο για ρευστότητα στις επιχειρήσεις» είπε.

Ανακοίνωσε επίσης τον Ιούνιο νέο πρόγραμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για τα μεγάλα οδικά έργα και τα έργα των σκουπιδιών μέσω ΣΔΙΤ που θα φέρει 10 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας από το καλοκαίρι.

Ο υπουργός τόνισε ότι διαφωνεί με τη μείωση του μισθολογικού κόστους, αλλά συμφωνεί με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για τις αντιδράσεις από το κλείσιμο των γγ. Αιγαίου και Μακεδονίας – Θράκης ο κ.Χρυσοχοΐδης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ότι θα επιμείνει στην απόφασή του. «Υπάρχει απόφαση στη Βουλή για να κλείσουμε 10 οργανισμούς. Και για τη γγ. Αιγαίου και για τη γγ. Μακεδονίας όχι μόνο θα επιμείνω, αλλά δεν πρόκειται να χαϊδέψω ξανά τα αφτιά των λαϊκιστών. 110 υπάλληλοι στη γγ. Μακεδονία δεν κάνουν τίποτε, θα στελεχώσουν τη νέα μονάδα για τις επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .