Image and video hosting by TinyPic

9/1/12

Παρατήστε την οικονομικά ασήμαντη Ελλάδα και βοηθήστε τις τράπεζες...

«Παρατήστε την οικονομικά ασήμαντη Ελλάδα και βοηθήστε τις τράπεζες» είναι η σύνοψη του μηνύματος προς την ΕΕ, από τον κυβερνήτη της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας. «Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει "μαζική" χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες», σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Μίροσλαβ Σίνγκερ.

Ο κ. Σίγνκερ σε ιδιαιτέρως αιχμηρή γλώσσα υποστηρίζει στην Hospodarske Noviny ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν πλέον την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, παρά να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο τραπεζίτης στη συνέντευξη του που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

«Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονόμηση χρόνου για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό μειώνει την αξιοπιστία της Ευρώπης και την προθυμία των μη ευρωπαϊκών χωρών να δανείζουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να βοηθήσει την Ευρώπη», συνεχίζει ο Σίγνκερ, ο οποίος διευκρινίζει πως η Τσέχικη Δημοκρατία, παρότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν σχεδιάζει να υιοθετήσει το ευρώ στο άμεσο μέλλον.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .