Image and video hosting by TinyPic

31/1/12

Στο «ψυγείο» μπαίνει, τουλάχιστον προς το παρόν, η αρχική συμφωνία συγχώνευσης Alpha Bank - Eurobank...

Στο «ψυγείο» μπαίνει, τουλάχιστον προς το παρόν, η αρχική συμφωνία συγχώνευσης Alpha Bank - Eurobank, καθώς η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας, το ζήτημα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, τα ευρήματα της BlakcRock, αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση, θέτουν σημαντικά εμπόδια στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Το όλο ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαριστεί στο σημερινό κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank, ενώ ενδεικτικές του κλίματος είναι η χθεσινή άφιξη στην Αθήνα υψηλόβαθμων στελεχών του EFG Group, όπου είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Alpha Bank Γ. Κωστόπουλο, καθώς και η συνάντηση της διοίκησης της Eurobank με τον διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο.

Με ανακοίνωσή της χθες το απόγευμα, η Αlpha Bank γνωστοποίησε ότι προτίθεται να αναμείνει την οριστικοποίηση των όρων του PSI (οι επιπτώσεις του οποίου εκτιμάται ότι θα είναι δυσανάλογες επί των μεγεθών των συγχωνευόμενων τραπεζών), ώστε να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση και να λάβει αποφάσεις.

Νωρίτερα η διοίκηση της τράπεζας γνωστοποίησε ότι «δεν μπορεί να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη συγχώνευση με τη Eurobank και την εν γένει εξέλιξη της συμφωνίας», με τη δεύτερη να απαντάει ότι «είμαστε σε διαβούλευση με την Αlpha Bank για να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό, καθώς δεν συντρέχουν λόγοι καθυστέρησής της».

Στο θέμα παρενέβη και το Υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του, στην οποία φαίνεται ότι είναι υπέρ της ολοκλήρωσης της συμφωνίας. Σε αυτήν, αφού σημειώνει ότι είχε χαιρετίσει τη συμφωνία των δύο πλευρών, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι διοικήσεις των τραπεζών παρακολούθησαν στενά τις εξελίξεις με το PSI και «δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο ή διαφορετικό, σε σχέση με αυτά που έχουν λάβει υπόψη τους και έχουν συνυπολογίσει οι δύο τράπεζες».

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .