Image and video hosting by TinyPic

9/1/12

Δυστυχώς, το 70% των Ελλήνων, σε λίγο καιρό θα έχει την τύχη του άστεγου, αν δεν αντιδράσει τώρα...

Αντιδράσεις προκάλεσε ο θάνατος του 62χρονου αστέγου στα Χανιά, με τους εκπροσώπους διαφόρων φορέων να τονίζουν την ανάγκη για την άμεση ενεργοποίηση όλων των διαδικασιών, προκειμένου να λειτουργήσει ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς και να δημιουργηθεί ξενώνας φιλοξενίας για αστέγους.

Ο 62χρόνος βρέθηκε νεκρός το βράδυ του Σαββάτου σε παγκάκι, μπροστά από την πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Ο θάνατός του οφείλεται σε λοίμωξη του αναπνευστικού- πνευμονία- βρογχοπνευμονία και όχι σε υποθερμία, σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο Μηνάς Βουλγαρίδης, μέλος των Γιατρών του Κόσμου, ζήτησε σήμερα την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη λειτουργία ενός ξενώνα- υπνωτηρίου για τους αστέγους.

Όπως είπε, εδώ και ένα χρόνο πολλοί φορείς, όπως ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Φαρμακοποιών και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για τη δημιουργία ξενώνα για τους αστέγους.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και με την Εκκλησία, που προσφέρθηκε να παραχωρήσει κάποιο κτήριο.

Ο κ. Βουλγαρίδης, απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των αστέγων στα Χανιά, τόνισε ότι είναι δύσκολο να καταγραφούν, ωστόσο -όπως είπε- εκτιμάται ότι ο αριθμός τους είναι από 150- 200.

Στα Χανιά δεν υπάρχει μητρώο αστέγων, δήλωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Όσον αφορά στον δήμο, ο κ. Βουλγαρίδης είπε ότι σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια καταβάλλουν προσπάθειες για τη λειτουργία ενός ξενώνα για αστέγους.

Παράλληλα, η κ. Χατζηδάκη τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να ενημερώνουν την κοινωνική υπηρεσία του δήμου για περιπτώσεις πολιτών χωρίς στέγη.

Όπως υποστήριξε, για τον 62χρόνο δεν υπήρχε ενημέρωση, ενώ για το 2011 η κοινωνική υπηρεσία του δήμου είχε επιληφθεί τουλάχιστον τεσσάρων περιπτώσεων αστέγων που είχαν αναφερθεί.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .