Image and video hosting by TinyPic

4/1/12

Δεν προβλέπεται περικοπή κύριας σύνταξης για όλο το 2012...

Τη διαβεβαίωση ότι για ολόκληρο το 2012 δεν προβλέπεται περικοπή κύριας σύνταξης παρείχε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Παράλληλα, για το θέμα που έχει ανοίξει σχετικά με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ο διοικητής του ΙΚΑ εμφανίστηκε θετικός, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να συνδυαστεί ως κίνητρο για τις συνεπείς επιχειρήσεις.

Το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων θα βρεθεί επί τάπητος κατά τη νέα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα. Η τρόικα ζητά μείωση του κατώτατου μισθού, ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ενδεχομένως και την κατάργηση του 13 και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση οργανώνει τις θέσεις της απέναντι σε αυτά τα αιτήματα. Σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους επί του θέματος.

Μια από τις εναλλακτικές που εξετάζονται είναι η μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις, το οποίο είναι αρκετά βαρύ. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σχολιάζοντας τις σκέψεις αυτές, ο διοικητής του ΙΚΑ δήλωσε στο Mega ότι δεν είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο, ζητώντας ωστόσο να εφαρμοστεί το μέτρο ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις που έχουν αποδείξει ότι είναι συνεπείς.

Πρότεινε να εφαρμοστεί η ρύθμιση στις επιχειρήσεις που καταθέτουν μισθούς και εισφορές σε τράπεζες, καθώς και να προκριθεί ένα σύστημα κλιμακούμενων μειώσεων ασφαλιστικών εισφορών.

Photobucket

0 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ : Αφήνετε το σχόλιο σας, αλλά...
μη περιμένετε να δημοσιευθεί άμεσα.
Πρώτα θα το περάσουμε από λογοκρισία γιατί
εμείς είμαστε Δημοκράτες σαν τους πολιτικούς, που εσείς ψηφίζετε.

Ποντικοπαγίδα
Image and video hosting by TinyPic
Άδεια Creative Commons
Αυτό το έργο από την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ χορηγείται με άδεια Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Greece .